Zlatni Željko Todorović

ATLETIKA – AK “CER“

U nedelju, 09. maja 2021. godine atletska Srbija je slavila. Otvoren je nov, moderan atletski stadion u Ćupriji – „Aleksandar Petrović“, nazvan po legendarnom treneru, profesoru geografije, koji je stvarao atletičare svetskog i evropskog ranga, u skromnim uslovima. Neki od njih su: Snežana Pajkić, Zora Tometić, Vera Nikolić, Dragan Zdravković…

Na crvenom tartanu održano je i prvo takmičenje: Prvenstvo Srbije u hodanju na 5 i 10 km i Prvenstvo Srbije na 10 km za seniore i starije juniore.

Jedini predstvnik Šapca, Željko Todorović, član AK „Cer“, svoju prvu godinu starijeg juniorskog staža krunisao je prvim mestom i zlatnom medaljom, koju mu je na svečanom proglašenju uručio njegov trener Saša Teodorović, porfesor.

Željko je trčao u grupi sa 26 seniora, hrabro, bez respekta, obilazeći mnoge i za čitav krug, a neke i za dva, istrčavši vreme 33:43,71 minuta. U ukupnom plasmanu (juniori, seniori) Željko je zauzeo apsolutno 8. mesto, što je pokazatelj njegovog vrednog rada i samosvesnosti da uredan trening donosi rezultate.

„Izuzetno sam zadovoljan Željkovim radom i zlatnom medaljom. Može on još brže na ovoj deonici od 10 km, ali prvi put trči i nema osećaj pravog ritma, jer se vrti 25 krugova.“ – reči su trenera Saše Teodorovića, šefa stručnog štaba AK „Cer“.

„Ovo je već treća Željkova medalja na zvaničnim republičkim takmičenjima u ovoj godini, a uskoro slede: Prvenstvo Srbije – staza duga 10 km u Petrovcu na Mlavi i Prvenstvo Srbije za starije juniore u Kruševcu, gde će Željko trčati 5 km i 3.000 m stipl (gde je osvajač bronzane medalje sa Prvenstva Balkana u Istanbulu“ – reči su trenera i zvaničnog predstavnika AK „Cer“ Đorđa Simić.

Predsednik Kluba, Sofija Stojanović, nije krila zadovoljstvo plasmanom i medaljom, a nije ni sumnjala u mogućnosti Željka Todorovića.

Klub će učiniti sve da ovakve atletičare podrži i omogući im ostvarivanje što boljih rezultata.

Exit mobile version