Zlatni olimpijac Davor Štefanek posetio Šabac

Osvajač zlatne olimpijske medalje Davor Štefanek boravio je danas u Šapcu. Zlatni olimpijac posetio je Rvački klub “Vitez” i potpisao ugovor o poslovnoj saradnji sa šabačkom kompanijom “Sani”. U prostorijama Mesne zajednice „Žika Popović“ dočekali su ga predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, rukovodstvo kluba i članovi, koji su imali čast da treniraju sa Štefanekom.

Pajić je istakao da je Šabac grad sporta, te da je uz podršku Grada obezbeđen i adaptiran prostor za treninge rvačkog kluba, kako bi mogli da nesmetano napreduju i doprinesu omasovljavanju ovog, još uvek ne tako popularnog sporta.

-Posebno nam je drago što smo ideju realizovali udruženim sredstvima, tako da je naš rvački klub dobio svoj dom. To je bila investicija s ciljem da uključimo što više dece da se bave ovim sportom, koji u proteklom periodu zahvaljujući Štefanekovoj medalji sigurno može mnogo da napreduje. Nadamo se da će se naš rvački klub vratiti u velika takmičenja, gde mislim da pripada i da ćemo svi raditi na tome da imamo najbolje rvače. Istovremeno, izuzetna je čast ugostiti jednog ovakvog sportistu. Kad je neko najbolji na svetu, to samo za sebe govori. Šabac jeste grad sporta, zna da ceni olimpijce, jer i ovde žive olimpijski pobednici. Meni je drago da imamo i odgovorne kompanije kao što je Sani group, koji pomažu i promovišu sport- rekao je Pajić.

Štefanek je izrazio zadovoljstvo što je dosta dečaka zainteresovano za rvanje, što je dobar pokazatelj da ovaj sport ima budućnost. Na strunjači je odmerio snagu sa nekima od njih i bio prijatno iznenađen njihovim umećem.

-Moj cilj pre odlaska na Olimpijske igre bio je da da osvojim medalju i da malo više radimo na omasovljavanju rvačkog sporta. Uspeli smo u tome i nadam se da ćemo odavde da pratimo nove šampione na neke naredne Olimpijske igre. Upornost, rad, želja za uspehom i pre svega volja, moraju dati razultate- istakao je on i dodao da Šabac treba da se ponosi uslovima koje je obezbedio da se mladi zainteresovani za ovaj sport podrže.

-Uz dobre uslove za treniranje u lepom ambijentu mislim da Šabac zaista ima čime da se ponosi. S ovim ljudima koji rade ovde u Šapcu i ovakvim pristupom, verujem da će doći do ozbiljnijih rezultata, da će možda već sledeće godinu ući u Prvu rvačku saveznu ligu i postići ozbiljne rezultate sa podmlatkom- naveo je Štefanek i izrazio nadu da će i sam u narednoj godini pred domaćom publikom na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu osvojiti priželjkivanu zlatnu medalju.

Trener kluba Marko Panović rekao je da im je velika čast da ugoste našeg zlatnog olimpijca i iskoriste priliku da buduće šampione, najmlađe takmičare kluba, upoznaju sa njim, kako bi im pružili dodatni motiv za dalje bavljenje rvanjem i postizanje rezultata.

Rvački klub „Vitez“ broji šezdesetak članova, starosti od 4 do 60 godina. Godine 2013. dobili su salu u Mesnoj zajednici „Žika Popović“ na korišćenje i učestvovali u njenoj adaptaciji. Ove godine osvojili su 91 medalju na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Na prvenstvima države osvojili su 11 medalja, a mogu da se pohvale sa tri prvaka države u grčko- rimskom stilu i tri bronzane medalje, dok u slobodnom stilu imaju tri prvaka države i dve srebrne medalje. Sledeće godine klub će obeležiti punu deceniju postojanja.

D.Dimitrijević

Exit mobile version