ŽKK „Duga“ proslavio plasman u elitni rang takmičenja

U prisustvu uprave, prijatelja i saradnika kluba

ŽKK „Duga“ organizovao je u ponedeljak u poslastičarnici „Stellina“, u prisustvu uprave, članova stručnog štaba, igračica, gostiju iz Gradske uprave, Košarkaškog saveza Srbije, Sportskog saveza Šabac i sponzora, prigodan koktel kako bi obeležio uspeh- plasman u Prvu žensku ligu Srbije. Uz zahvalnost svima sa kojima su sarađivali tokom petogodišnjeg puta do elitnog društva, poručili su da su ciljevi za naredni period visoko postavljeni.

-Nakon pet godina ozbiljnog rada i odricanja postigli smo neverovatan uspeh za uslove iz kojih dolazimo. Način na koji smo radili sa mladom ekipom doprineo je da ostvarimo plasman u elitni rang takmičenja u našoj ženskoj košarci. Ne planiramo tu da stanemo, već se nadamo da ćemo u budućnosti i dalje napredovati i probati da izađemo na međunarodnu scenu. Pre svega, plan nam je da budemo stabilan prvoligaš i da sa decom koja potiču iz naše škole košarke ostvarujemo što bolje rezultate u Prvoj ligi. Pozvao bih sve da podrže naš rad i da, kada počnu utakmice u ligi, dođu da navijaju za nas u sali Šabačke gimnazije- poručio je trener Vuk Stepanović.

Predsednik Skupštine Nemanja Pajić prisustvovao je proslavi i istakao da mu je posebno drago što se rukometašicama „Medicinara“ i košarkašice pridružuju u elitnom rangu takmičenja. „Trudićemo se kao grad da ih podržimo i omogućimo kroz infrastrukturna ulaganja uslove da ostvare najbolje rezultate“, poručio je Pajić.

Klub je osnovan u aprilu 2015. godine. U trećoj godini postojanja ostvaruje istorijski uspeh- plasman u jedinstvenu Drugu žensku ligu Srbije. Sezone 2018/19 i takmičenje u nacionalnom rangu plasirali su se u Jedinstvenu katedsku ligu Srbije i nastupili na završnom F8 turniru lige. U trenutku prekida sezone zbog korona virusa seniorke zauzimaju drugo mesto u Drugoj ženskoj ligi Srbije, što garantuje plasman u najviši rang takmičenja, kadetkinje su ponovile rezultate iz prethodne sezone, dok su juniorke vodeće u svojoj uzrasnoj kategoriji na regionu Zapad. Postignuti uspesi i činjenica da od početka u nepromenjenom sastavu vode klub motivacija su da u budućnosti budu još bolji, poručuju iz uprave.

D.Dimitrijević

 

 

 

Exit mobile version