Zimski susreti učitelja održani u OŠ „Jevrem Obrenović“

Društvo učitelja Šapca već deceniju organizuje Zimske susrete u saradnji sa Savezom učitelja Republike Srbije. Ove godine, domaćin je Osnovna škola „Jevrem Obrenović“, a pokrovitelj stručnog usavršavanja, koje pohađa blizu 400 učitelja, Grad Šabac.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje dr Goran Stojićević u subotu je pozdravio učesnike i ocenio da su ti skupovi iz godine u godinu sve posećeniji.

-Šabac više od jedne decenije podržava finansijski i organizaciono Zimske susrete učitelja koji su iz godine u godinu sve posećeniji. Jako nam je važno da svake godine imamo drugu školu domaćina, da postoji saradnja škola sa Gradom na polju stručnog usavršavanja nastavnog kadra. O značaju učitelja u samom obrazovnom procesu i njihovim postignućima najbolje govore i rezultati merenja na evropskom nivou, gde su naša deca do četvrtog razreda po postignućima u samom vrhu Evrope i sveta- podvukao je dr Stojićević.

Direktorka Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ Svetlana Smiljanić izrazila je zadovoljstvo što je toj školi pripala čast da ove godine bude u ulozi domaćina.

-Veliki odziv, čak 380 učesnika, pokazuje koliko naši učitelji žele da se edukuju i doprinesu što boljem kvalitetu nastave. Ovo je ujedno i početak „Jevremovih dana“, koje sa zadovoljstvom danas otvaramo- rekla je Smiljanićeva.

Predsednica Društva učitelja Šabac Suzana Mijušković navela je da su učesnici 33. Zimskih susreta, osim iz Šapca, i iz okolnih opština- Bogatića, Vladimiraca, Koceljeve i Ljubovije, kao i da se susreti organizuju u 19 gradova u Srbiji.

-Susreti su zamišljeni kao dan stručnog usavršavanja u okviru 13 različitih seminara koji pokrivaju različite nastavne predmete, ali i slobodne aktivnosti učitelja u školi, a takođe imamo jedan seminar koji govori o organizaciji roditeljskih sastanaka. Pri odabiru seminara nastojali smo da budu raspoređene različite kompetencije koje će učitelji da zadovolje i nadamo se da će stečena znanja primeniti u nastavi-  rekla je Mijuškovićeva.

D.Dimitrijević

Exit mobile version