Zelenović: Ono što je Vučić bio Miloševiću, to je Vacić Vučiću

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je skandaloznim sinoćno ponašanje u Šapcu i govor mržnje takozvanog „vođe desnice“ Miše Vacića, koji je zapravo vođa paramilitarne frakcije Srpske napredne stranke.

„Kao što su nekada Šešelj i Vučić služili Miloševiću kao strašila za pristojan svet i međunarodnu zajednicu, danas takvu ulogu za Vučićeve potrebe ima Miša Vacić. Taj čovek uz pomoć i tehničku podršku Srpske napredne stranke putuje po Srbiji i psuje, preti i vređa mirne građane sa jednim ciljem i jednom porukom: ‘ako nećete Vučića – ovo će vam biti vlast’.“- poručio je Zelenović

„Vacićev sinoćni boravak u Šapcu izazvao je uznemirenje javnosti i građana koji su navikli na miran život u kome se ljudi međusobno uvažavaju. Šabac je kosmopolitski, evropski grad koji svakoga dočekuje raširenih ruku i otvorenog srca. To se odnosi na sve ljude, uključujući čak i one koje Vučić godinama šalje u Šabac pokušavajući da nelegalnim sredstvina sruši demokratsku vlast.“ – naglasio je Zelenović.

„No, sinoćni ekstremistički pir sa Vacićem u glavnoj ulozi je previše čak i za najtolerantnije Šapčane. Poslao je Vučić u Šabac neke čudne ljude da budu podrška Vaciću u divljanju. Ne znaju ni oni tačno zbog čega su došli, ali im je rečeno da nešto moraju da viču i prete. Moja poruka i Vučiću i Vaciću je ista: neće proći jer ovo je naš grad, naša zemlja i ne damo ekstremistima da ih ruše.“ – zaključio je Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca.

Beograd, 9. novembar 2019. godine

ZAJEDNO ZA SRBIJU

Informativna služba

Exit mobile version