Zelenović: Invazija na Ukrajinu je stvorila novu realnost, potrebna je vizija za normalan život

Kopredsednik Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović na jesenjem zasedanju Parlamentarne skupštine NATO poručio je da je ruska invazija na Ukraniju stvorila novu realnost.

,,Svet više nije isti posle 24. februara 2022. godine. Opasnost invazije na Ukrajinu proizveo je rast zabrinutosti da bi se invazija u budućnosti mogla desiti i prema drugim državama u Evropi. Odgovor Zapada će biti u jačanju zajedništva i koordinaciji i saradnji svih koji su protiv rata. Proizvešće jačanje podrške Ukrajini u finansijskom i vojnom pogledu, sa naročitom brigom prema stanovništvu’’, poručio je Zlenović.

Zelenović je naveo da je Srbija u pogrešnom vozu i da joj je zbog toga potreban strateški dogovor sa Amerikom i EU i da EU treba da izađe sa nedvosmislenim konceptom uključenja celog Zapadnog Balkana u punopravno članstvo.

Govoreći o viziji za normalan život, Zelenović je rekao da država treba da izađe sa jasnom vizijom Zapadnog Balkana kao regiona gde je zagarantovan mir i gde svaka porodica ima istinsku perspektivu dobrog života.

Beograd 19. novembar 2022. godine

Informativna služba ZAJEDNO

Exit mobile version