Zbog pitanja jeste li za ili protiv Rio Tinta pretučeni mladići na SNS protestu protiv opozicije

SNS batinaši tukli mladiće koji su vikali protiv Rio Tinta

Sve je delovalo da je protest u organizaciji Srpske napredne stranke u Šapcu proticao mirno, dok u jednom momentu nije došljo do komešanja između oko 1.000 okupljenih ispred Osnovnog javnog tužilaštva. Niko nije imao informacije o tome šta se događa do momenta kada je na portalu nova.rs osvanuo snimak kako nekoliko maskiranih muškaraca tuče jednog mladića. Nekoliko trenutaka kasnije „Podrinskim“ su se iz Službe hitne medicinske pomoći javili Darko Kosanić, Nenad i Petar Ranković koji su pretučeni na protestu Srpske napredne stranke sa željom da javnost sazna šta se tačno ove večeri dogodilo.

Nenad su nastavili da tuku izvlačeći iz gužve. Primetni su hematomi na licu, pocepana kapuljača, a on oseća bolove u predelu rebara. Nakon što su ga sklonili od okupljenih, ostao je sa jednim od batinaša kome je i dalje, nesvestan batina koje je dobio, pokušavao da objasni šta će se desiti Srbiji i ljudima ako nastave da ćute o Rio Tintu.

Naprednjački batinaši „gepekuju“ građane Šapca

Nenad objašnjava da želi da živi u svom rodnom mestu i da ga brine neizvesnost šta će da radi i gde da ode ako ne bude imao vode da se umije ili vode da pije. Darko Kosanić koji je bio sa Nenadom kaže da se sve desilo jako brzo, neočekivano i da još uvek nije svestan svega.

Darko se sada posle svega pita od koga to treba da se krije i ko će to da ga zaštiti kao običnog građanina ako policija govori da beži i da se sakrije. Petar Ranković, Nenadov brat koji je prošao bez povreda, kaže da su ih vodili na različite strane i da su policija i ti muškarci koji su tukli njegovo brata i druga sve vreme pratili situaciju koja se dešava okolo.

Nenad, Darko i Petar kažu da imaju podršku porodice da se bore za opstanak, podršku da se bore protiv Rio Tinta i ističu da je izgleda nemoguće izbeći batine, kako Petar kaže: „Na protestu građana dobiješ batine od maskiranih muškaraca, na porotestu SNS-a dobiješ opet od njih batine, kako god okreneš tuku te“.

Isidora Kovačević

Exit mobile version