Završeno šljunčenje atarskih puteva u Tabanoviću i Ševaricama

U selima Tabanović i Ševarice završeni su radovi na šljunčenju atarskih puteva ukupne dužine 19 kilometara. Tim povodom zamenik gradonačelnika Šapca i v.d. direktora JP ,,Infrastruktura” Milica Pavlović obišli su ove dve mesne zajednice. Zamenik gradonačelnika istakao je da Grad Šabac nastavlja sa izvođenjem radova na seoskom području.

-Ono što smo obećali građanima, to i ispunjavamo. Želim da ponovim svim građanima Šapca da će u narednom periodu Grad nastaviti sa radovima i da nijedna mesna zajednica neće biti zaboravljena. Grad Šabac će se potruditi da mašine uđu i pošljunče puteve tamo gde decenijama nisu bile. Nemamo mi čarobni štapić da uradimo sve i odmah jer godinama ništa nije rađeno, ali ćemo se u narednom periodu svakako potruditi da saniramo sve što dugi niz godina nije rađeno, rekao je zamenik gradonačelnika.

V.d. Direktora JP ,,Milica Pavlović” kazala je da je na području MZ Tabanović pošljunčeno sedam kilometara nekategorisanih i atarskih puteva koji su duži vremenski period bili zapušteni i slabo prohodni.

-Ovaj put prolazi pored 100 hektara obradivog zemljišta. Radovi su privedeni kraju, meštani su zadovoljni i nakon dužeg vremena mogu bezbedno da dođu do svojih njiva. Sa radovima nastavljamo i nijedna mesna zajednica neće biti zaboravljena, istakla je Milica Pavlović.

Kako ističu meštani Tabanovića, nekoliko decenija na ovom putu nije nasut ni jedan kamen.

-Ljudi su jedva prolazili traktorima, auto nije ni mogao da prođe. Sad smo uspeli da popravimo rupe kako bismo normalno mogli da stignemo do svojih njiva. Zahvaljujem se Gradskoj upravi i koordinatoru za puteve JP ,,Infrastruktura” Nebojši Stojićeviću što su nam izašli u susret, ističe Svetislav Živanović, meštanin Tabanovića.

-Od 1977. godine ovaj put nijednom nije nasipan. Išli smo po deset i više kilometara okolo kako bismo stigli do njiva. Ja ovde imam sedam hektara obradivog zemljišta i zahvalan sam što konačno mogu na normalan način da stignem do svojih njiva, kaže Petar Panić iz Tabanovića.

Na području Saveta MZ Ševarice pošljunčeno je 12 kilometara atarskih i nekategorisanih puteva.

-Neki od ovih puteva nikada nisu šljunčeni. Ranije je bilo da meštani skupljaju jednu trećinu novca, a dve trećine je davala ,,Infrastruktura”. Sada je sve urađeno potpuno besplatno. Pošto je ovo šljunak svih stanovnika Ševarica, rađeni su svi pravci za koje smo procenili da su u izuzetno lošem stanju, rekao je Dragorad Đuričić, predsednik MZ Ševarice.

 

Exit mobile version