„Zavrni rukave“ na naprednjački način

Koliko puta ste čuli hvalospev aktuelne vlasti u Srbiji da je naša država ekonomski tigar na Balkanu koja po svim pozitivnim parametrima prednjači u regionu i Evropi, počev od rasta BDP-a i plata do drastičnog smanjenja broja nezaposlenih.

Koliko puta ste čuli aktuelnog predsednika Srbije da sebe poredi sa Josipom Brozom, kako na unutrašnjem tako i na spoljno političkom planu.

A opet, koliko puta ste pomislili da je ovo danas nesposobno da okreči sve ono što je u vreme Tita i omrznutog samoupravnog socijalizma u Čačku i Srbiji izgrađeno, a kamoli da izgradi barem pola od toga.

Koliko puta smo u proteklih godinu dana čuli od naprednjačkih medija u Čačku i samog gradonačelnika Todorovića kako svi na Kablaru podržavaju gradnju staklenog vidikovca, jer znaju da će na hiljade turista doći da vide to čudo i da ostave svoje pare Kablarcima.

U očekivanju skorašnjeg završetka građevinskih radova i te navale turista naprednjačko glasilo GZS najavilo je akciju uklanjanja smeća sa vrha Kablara i novoizgrađenih divljih parkinga, kako bi se valjda Kablarci koji podržavaju grdanju vidikovca pokazali kao vredni i uredni domaćini.

Sutradan su na Kablar izašli oni koje gradonačelnik i GZS nazivaju kvazi ekolozima i kvazi građanskim aktivistima i planinarima. Oni koje čačanska vlast u svojim zidnim novinama naziva neprijateljima države i mrziteljima Kablaraca, nepozvanim gostima koji bi da spreče gradnju grandioznog staklenog vidikovca.

Eto ti i takvi, kakvim ih naziva naprednjačka vlast u svojim poltronskim medijima, kroz ekološku akciju „Zavrnimo rukave“ za par sati očistili su vrh Kablara i svo smeće  pribrali pored kontejnera.

Volonterskim radom, dobrovoljno i vredno, održali su pokaznu nastavu „lajavim krelcima“ kako se voli planina i kako se održava zaštićeni predeo posebnih prirodnih odlika.

Obaveza lokalne vlasti, gradonačelnika  i njegovih saradnika, komunalnih službi, svih kojima su puna usta brige za Kablar i meštane Kablara, bila je samo da prikupljeno smeće odveze na deponiju.

Prošlo je više od sedam dana i pogađate – smeće je i dalje na Kablaru.

Kao što ovi danas ne mogu ni da okreče šta je u vreme Tita izgrađeno, tako neće ni da pokupe smeće, a ni kad neko drugi uradi taj posao neće ni da to smeće prevezu na deponiju.

 

Exit mobile version