Zasađena lipa u Velikom parku

Na 25. godišnjicu Evropske asocijacije rasadničara

Šabac se prošle nedelje našao među 19 evropskih gradova koji su  obeležili 25 godina postojanja Evropske asocijacije rasadničara simboličnom sadnjom stabla lipe u Velikom parku. Mališani Predškolske ustanove “Naše dete” Zmajevim stihovima podsetili su na važnost ozelenjavanja, a sadnicu lipe, dar “Rasadnika Topalović” zasadili su Dejan Marković, pomoćnik gradonačelnika i Milan Topalović, zamenik predsednika Udruženja za pejzažnu hortikulturu Srbije.

– Šabac se i na ovaj simboličan način našao na mapi evropskih gradova, a sve zahvaljujući vrednom i predanom radu rasadničara i proizvođača iz Lipolista, na čemu sam im u ime grada zahvalan – rekao je Dejan Marković, pomoćnik gradonačelnika Šapca.

U ime Udruženja za pejzažnu hortikulturu Srbije Milan Topalović zahvalio se gradu na pruženoj podršci u ovoj akciji i mališanima PU “Naše dete” na doprinosu koji su dali svojim nastupom.

Podršku akciji dali su Branko Filipović član Gradskog veća, predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem i medija. Udruženje za pejzažnu hortikulturu Srbije član je Evropske asocijacije već tri godine, a, zahvaljujući proizvođačima cveća i ukrasnog bilja iz šabačkih sela, naš kraj spada u vodeće ne samo u Srbiji, već u celom regionu.

Izvor: FB
Exit mobile version