Žalba MSc. dr Branka M. Vujkovića Savetu za štampu na pisanje “Podrinskih”

ŽALBA br. 2

Poštovani,

Obraćam se sa još jednom žalbom zbog nastavljenog vređanje ugleda i moje časti, kontinuiranim iznošenjem neistina od strane glavnog i odgovornog urednika Podrinskih, Ivana Kovačevića.

Onlajn izdanje novina „Podrinske“ od 11.04.2020. (i nalozi na društvenim mrežama) u svom tekstu pod naslovom: „50 INFICIRANIH U MAČVANSKOM OKRUGU! VEĆINA ZARAŽENIH IZ ŠAPCA““  nastavlja  sa korišćenjem nečasnih sredstava, iznošenjem neistina, objavljujući neosnovane optužbe, i uznemiravajući javnost u toku vanrednog stanja.

ZABRINJAVAJUĆE -Da li su Šabac i Mačvanski okrug novo žarište koronavirusa?

„Da li nas Zavod za javno zdravlje Šabac permanentno laže i zbog čega?“, je samo jedna od konstatacija koja dodatno (uzimajući u obzir sve prethodno što je navedeno u prvoj Žalbi) uliva nepoverenje naših sugrađana u instituciju koja se brine o javnom zdravlju na Mačvanskom okrugu.

„Naravno teško je očekivati da odgovore na ova pitanja dobijemo od Branka Vujkovića. On u Zavodu za javno zdravlje samo prima platu za posao organizacije botovske mreže špripadnika njegove partije koja se sprema za odložene izbore. „ , dodaje u daljem tekstu „novinar“.

U tekstu takođe od 11.04.2020., pod naslovom

„Povećava se broj obolelih od koronavirusa u Šapcu

DA LI SU POKUŠAJI ZATAŠKIVANjA ZARAZE DOVELI ŠABAC U OZBILjNU SITUACIJU?“ , autor nastavlja  započeti projekat.

Povećava se broj obolelih od koronavirusa u Šapcu

„Posle svakodnevinh pritisaka koje su „Podrinske“ vršile na Zavod za javno zdravlje i vd direktora te ustanove a naročito posle gostovanja novinara „Podrinskih“ u emisiji Televizije Šabac, „Pravo pitanje“, urednika i viditelja Đorđa Mijailovića, u kojoj smo građanima Šapca predočili našu „borbu sa samim sobom“ da ne objavljujemo informacije o broju zaraženih lica pre nego što to učine zvanične institucije, iako raspolažemo saznanjima da je broj zaraženih lica u Šapcu mnogo veći od onoga što Zavod za javno zdravlje prikazuje, danas je, napokon, „klupko“ počelo da se odmotava.

Naši izvori kazuju da je grupa ljudi koja je pokušavala da zataška pravo stanje i istinu danas imala „užurbane konsultacije“ i da su, priterani uza zid odlučili da „malo popuste“. Učinili su to, stidljivo, preko medija bliskih njima ali i to treba pozdraviti.

Građani Šapca imaju pravo i moraju da znaju istinu. Ne zato da bi vodili „abrove“ već da bi pravovremenim i istinitim obaveštavanjem o tome ko je zaražen koronavirusom sprečili dalje širenje ove zarazne bolesti. Neodgovornošću i bahatošću, pre svega, vd direktora Zavoda za javno zdravlje i Opšte bolnice Šabac građani Šapca su ušli u veliku neizvesnost i sa opravdanim strahom da naš grad ne postane novo žarište koronavirusa u Srbiji.“

Vređanje, neistine, neosnovane optužbe bez  kosnultovanja izvora informisanja. Podsetio bih ponovo da cmo mi kao ustanova u obavezi da redovno informišemo lokalne Štabove za vanredne situacije, što ažurno i činimo.

U prilogu Vam šaljem linkove ovih  tekstova,  kao i fotografije nekih objava ood strane istog autora.

Ponovo bih zamolio Savet za štampu da ga zbog kršenja skoro svih članova Kodeksa novinara što pre i primereno kazni (pogotovo članova I, V, VI, VII, VIII), i da prestane progon kako ustanove koju predstavljam, tako i mene.

Sa poštovanjem,

MSc. dr Branko M. Vujković

VD direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac

Exit mobile version