Žalba dr Bobana Birmančevića Savetu za štampu na pisanje “Podrinskih”

Kontinuiranim iznošenjem neistina, novine „Podrinske“ iz Šapca od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije korona virusa ne samo da vređaju moj ugled kao poverenika Srpske napredne stranke u Šapcu, već iznose i klevete da članovi Srpske napredne stranke u Šapcu šire ovu zaraznu bolest.

Glavni i odgovorni urednik „Podrinskih“ Ivan Kovačević, i urednik i novinar Hanibal Kovač, neutemeljeno, uvredljivo i svesno etiketiraju sve članove Srpske napredne stranke u Šapcu, a sve ovo se može podvesti i kao poziv na linč ne samo mene već i svih članova stranke koja je u Šapcu u opoziciji. Način na koji Ivan Kovačević i Hanibal Kovač iznose klevete i laži na moj račun s pravom se mogu podvesti pod uznemiravanje javnosti.

Ne želim da ulazim u stvarne razloge brutalne kampanje koju novine „Podrinske“ od uvođenja vanrednog stanja sprovode protiv mene i članova SNS-a. Obraćam se Savetu za štampu i molim Vas da postupite po Kodeksu novinara koji je u brojnim članovima prekršen ovakvim načinom izveštavanja novina „Podrinske“ i da adekvatno kaznite prekršioce.

U prilogu dostavljam linkove uvredljivih, omalovažavajućih i lažnih tekstova iz novina „Podrinske“.

  1. 04.2020. – http://podrinske.com/otvoreno-pismo-poverenicima-sns-a-doktorima-pajicu-i-birmancevicu-kao-i-micicu/?fbclid=IwAR2U2_GvQsUw6zm1NewnN35aLgsDlGjtslG3NggbIkJBSRYQVJdPRj_Vg58
  2. 04.2020. – http://podrinske.com/alo-smradovi/?fbclid=IwAR3dfsCU_LU5eNiSWfaw2j6pJBF1eqUROfiQuWm3MJd8sgRExkbjH0Ss-mw
  3. 04.2020. – http://podrinske.com/kratka-istorija-uspeha-bobana-birmancevica/?fbclid=IwAR0g13_r1h_tb8rZyndYBPWgBbWI2XUX-EJPEPBzvQYCMPg0Ysl54fnzHMI

U Šapcu, 13.04.2020. godine

 Poverenik GO SNS Šabac

Dr Boban Birmančević

 

Exit mobile version