“Zajedno za Srbiju” domaćin u „Slobodnoj zoni“ u Pionirskom parku

“Zajedno za Srbiju” danas je bio domaćin građanima Beograda u „Slobodnoj zoni“ u  Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije a predsednik stranke Nebojša Zelenović je tokom celog dana, u nizu aktivnosti, govorio o uslovima za održavanje slobodnih i demokratskih izborima ali i obnovi demokratskih institucija i ekonomskoj politici nakon odlaska sa vlasti režima Aleksandra Vučića.

Nešto pre 13 časova izvršena je primopredaja dežurstva u “Slobodnoj zoni” kada je dežurstvo preuzela stranka “Zajedno za Srbiju”. Nakon toga održana je konferencija za štampu na kojoj su učestvovali: Boško Obradović (Dveri), Pavle Grbović (PSG) i Nebojša Zelenović (Zajedno za Srbiju).

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 13 do 15 časova, održana je javna debata na temu stvaranja Unije Zajedno za Srbiju, Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke na kojoj su pored Nebojše Zelenovića, govorili  Zoran Lutovac  i Aleksandar Ivanović. Građani i novinari imali su priliku da čuju planove Unije koja će biti formirana 19. maja ali i buduće korake kompletne opozicije u vanparlamentarnom pritisku na vlast da obezbedi minimum uslova za normalan politički život.

Od 15 do 16 časova Nebojša Zelenović, koji je i gradonačelnik Šapca jedinog grada u kome na vlasti nije Srpska napredn stranka, govorio je o teškim uslovima za odgovorno upravljanje jednim gradom koji je konstantno izložen pritiscima i političkom kriminalu aktuelnog režima. Zelenović je posebno govorio o tome kako je Šabac postao najatraktivniji grad za strane investitore ali i kako je šabački kraj postao lider u proizvodnji jagoda koje su prisutni imati priliku i da degustiraju.

 

U 16:30 održana je tribina na temu urbanizma na kojoj je na primeru Šapca govoreno o tome kako treba da izgleda uređivanje jednog grada u kome su prioritet grđani koji uz to jedini u zemlji imaju priliku da na lokalnim referendumima sami odlučuju kako će se trošiti porez na imovinu u njihovim mesnim zajednicama.

Od 18 časova, kod Terazijske česme održani su protest i šetnja  #1od5miliona, a u 19:30 emitovan je „Slobodni dnevnik“ u „Slobodnoj zoni“ ispred Predsedništva Srbije.

U 20 časova održana je projekcija filma „Mogućnost pobune“, a od 21 čas organizovan je večernji zabavni program.

Exit mobile version