Zajedno sa građanima do zelene budućnosti

MORAMO i ZAJEDNO, dobra vest za evroparlamentarce

Kopredsednik ZAJEDNO Nebojša Zelenović učestvovao je na panel diskusiji u Evropskom parlamentu, gde je govorio o zelenom talasu na Zapadnom Balkanu.

Evroparlamentarci su istakli da je koalicija MORAMO za njih, nakon dužeg vremena, dobra vest koja dolazi iz Srbije i predstavlja dobar primer koji može da pomogne razvoj novih, modernih politika na Zapadnom Balkanu.

Nedavno smo, kao ZAJEDNO, bili u Rigi, na godišnjem skupu Zelenih Evrope, gde smo zajedno sa partnerima i prikateljima iz regiona i Evrope pravili velike planove kako bi zeleni pokret na celom Balkanu trebalo da izgleda.

Srbija je ušla u novo doba, budućnost je zelena!

Naš zadatak je da građanima Srbije otvorimo novu petspektivu. Ulazimo u borbu da svaka kuća bude izolovana i svaki krov dobije solarni panel.

Sa poljoprivrednicima ZAJEDNO ćemo se izboriti za subvencije od 200 € po hektaru, za to da plaćaju gorivo bez PDV- a i akcize i da bude formirana mreža agronoma savetnika.

Borimo se zajedno sa radnicima i radimo na novom Zakonu o radu. ZAJEDNO će biti u svakom mestu u Srbiji gde postoji problem zagađenja životne sredine ili kršenje ljudskih i radničkih prava.

Sa stručnjacima pravimo veliki plan za novi bum IT industrije.

Do oslobođenja Srbije od loše vlasti moguće je doći jedino zajedničkom borbom, sa svim građanima koji iskreno žele promene.

ZAJEDNO je nastala od građana i sluša građane, zajedno sa njima učestvuje u akcijama i vodi bitke.

Mi predlažemo rešenja i borimo se. U toj borbi treba stvarati saveznike i saborce, a mudro prevazići razlike i podele. To je put kojim treba ići – ZAJEDNO I DRUGAČIJE!

Beograd, 1. jul 2022. godine

Informativna služba ZAJEDNO

Exit mobile version