ZAJEDNO: Niko ne sme da preti novinarima

ZAJEDNO pruža svu podršku Jeleni Zorić, Vuku Cvijiću i svim njihovim kolegama, hrabrim novinarkama i novinarima, koji časno obavljaju svoj poziv i najoštrije osuđuje napade Đukanovića, Hrkalovićke i ostalih naprednjaka i onih koji su na optuženičkim klupama ili će tek sesti.

Nedopustivo je da bilo ko, a pogotovo funkcioneri, poslanici i nekadašnji policijski službenici, etiketiraju, vređaju i prete novinarima, koji rade u interesu građana i istine.

Od „manira“ i neumesnih opaski sadašnjeg šefa BIA Gašića, došli su do vređanja i otvorenih pretnji preko društvenih mreža i televizija sa nacionalnom frekvencijom, a sve uz „blagoslov“ njihovog šefa, koji uzurpira instituciju predsednika države, a koji se i sam ophodi sramotno prema predstavnicima sedme sile.

Nezavisni, objektivni, slobodni i profesionalni novinari, kao što su Jelena Zorić i Vuk Cvijić, su heroji našeg društva!

Ovo je poslednja faza razularenog režima, a ugrožavanje bezbednosti novinara i građana i gušenje slobode govara je odraz panike kartela. Međutim, to mora imati nultu toleranciju društva koje želi da živi slobodno.

Pozivamo tužilaštvo i institucije da ne ćute na pretnje, optužbe, klevete i vređanja novinara i da procesuiraju svaki ovakav slučaj. Ne smemo dozvoliti da oni koji obavljaju javne funkcije, a za koje se sumnja da su povezani sa organizovanim kriminalom, najvećim aferama ili takve brane, prete novinarima. To ne sme proći nekažnjeno!

Beograd, 27. jul 2022. godine

Informativna služba ZAJEDNO

Exit mobile version