ZAJEDNO: Građani što pre da budu uključeni u rešavanje pitanja oko KiM

Na sednici skupštinskog odbora za spoljnu politiku, poslanik dr Đorđe Miketić iz stranke ZAJEDNO je zahtevao da u ovom Odboru, a onda i pred Skupštinom, bude otvorena debata sa predsednikom i Vladom o pismu predsednika Makrona i kancelara Šolca koja poziva na rešavanje gorućih pitanja na KiM.

Zahtevamo da Srbija uzme svoju sudbinu u svoje ruke i da zemlja počne da donosi odluke koje će stvoriti mirnu i prosperitetnu budućnost za naše građane. Svi politički vazni činioci kao i građani – moraju biti uključeni u rešavanje pitanja KiM. Poražavajuce i ponižavajuce je da svi prištisnki politički  akteri kao i civilno društvo na KiM budu aktivni učesnici ovoga procesa, dok u Srbiji sve odluke donosi samo jedan covek.

Ne sme se ovo presudno pitanje rešavati u tajnosti, iza zatvorenih vrata, dok se na terenu, korak po korak, implementiraju stavke nekakvog dogovora o kojima niko nikada nije bio obavešten, a interesi građana i naše države nestaju jedan po jedan.

Verujemo da je vreme za veliku inicijativu i za viziju Zapadnog Balkana u narednih sto godina koju Srbija treba da pokaže.

ZAJEDNO je jedina organizacija koja u svom programu, kao i tokom kampanje, jasno isticala da traži da se uključi u proces rešavanja ovog gorućeg pitanja. Građani Srbije žele da se uključe u proces pronalaženja rešenja za životna pitanja svih građana KiM kao i pitanja imovine Srbije na Kosovu.

Vreme radi protiv Srbije i protiv svih nas, zato nije vreme za skrivanje već za snažnu državničku politiku. Ako i dalje budemo čekali u mraku, dok neko pregovara u naše ime bez ikakve kontrole institucija, sudbina i interes naših gradjana, ali i države, biće zapečaćena svršenim činom, koji će biti gori i od ove, već užasno loše realnosti koju živimo.

Beograd, 06. septembar 2022. godine

Informativna služba ZAJEDNO

Exit mobile version