Zahvalnice i priznanja u završnici 2022. godine

U Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu

Na novogodišnjem koktelu koji je organizovan u Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu, u prisustvu kolega, gradskih zvaničnika i saradnika, predstavljeni su rezultati postignuti u 2022. godini, a najavljeni su i planovi za naredni period.

Kako je istakao direktor bolnice dr Slobodan Popović, nakon dve teške godine izazvane pandemijom Kovida 19, zdravstvo je počelo da se vraća u pređašnje stanje. Godinu koja je u samoj završnici pamtiće po velikom broju mladih lekara koji su dobili specijalizacije i uže specijalizacije, po nabavci savremene opreme, kao i po uvođenju novih procedura.

– Po prvi put u istoriji šabačke bolnice, u maju 2022. godine ugrađen je prvi pejsmejker. U ortopediji su uvedene nove procedure, a radilo se mnogo i na razvoju minimalno invazivne hirurgije. Brojni vrhunski stručnjaci redovno dolaze u našu ustanovu gde edukuju naše lekare. U tom ćemo pravcu i dalje ići. Procedure koje smo započeli treba da implementiramo do kraja. Nadam se da ćemo u narednoj godini uspeti da zaposlimo još više mladih lekara i da im dodelimo potrebne specijalizacije – rekao je dr Slobodan Popović i dodao da je za 2023. godinu imperativ razvoj sale za kateterizaciju.

Kraj godine bio je prilika da se dodele zahvalnice kolegama koje su tokom godine otišle u penziju, a dodeljena je zahvalnica i najboljoj službi. Ove godine to je bila Služba pedijatrije.

A po prvi put dodeljena su priznanja za lekara i medicinsku sestru–tehničara za dugogodišnji savestan i profesionalni rad. Sa željom da kao kolektiv damo svoj skromni doprinos u očuvanju sećanja na kolege koje su nas zadužile posvećenim radom, posebno priznanje za lekara nosi ime po internisti reumatologu prim. dr Aleksandru Jovanovskom (27. april 1963 – 14. januar 2021.), dugogodišnjem načelniku Službe interne medicine. Priznanje za medicinsku sestru–tehničara nosi ime po Spaseniji Iskić (11. jul 1960 – 28. novembar 2012.), koja se posebno istakla kao koordinator kampanje za donorstvo organa „Produži život“.

Dobitnica posebnog Priznanja „Prim. dr Aleksandar Jovanovski“ za dugogodišnji savestan i profesionalan rad je dr Nada Ruvidić, specijalista pneumoftiziologije.

– Jako emotivno sam doživela ovo priznanje. Saša je izgubio život u borbi sa kovidom, to je uvek tužno. Pored toga, bio je izuzetan lekar i meni je čast što sam ponela ovu nagradu. Bio je izvanredan internista, reumatolog, profesionalac, imao je odličan odnos sa pacijentima i sa kolegama. Ja sam skoro na kraju svog radnog veka i smatram da je ovo veliko priznanje za sav moj angažman u profesionalnom radu. Mnogo mi je žao što Saše nema, on nedostaje u svakom momentu – rekla je dr Nada Ruvidić, a priznanje joj je uručila Sanja Jovanovski, supruga Aleksandra Jovanovskog.

Dobitnica posebnog Priznanja „Vms Spasenija Iskić“ za dugogodišnji savestan i profesionalan rad je Verica Šaša, medicinska sestra u Službi oftalmologije.

– Velika je čast dobiti ovu nagradu koja nosi ime po koleginici sa kojom sam radila u Službi oftamologije dosta godina. Poznavala sam njen rad. Bila je požrtvovana, imala je ideje i spovodila ih u delo. Bila je nesebična u svom radu i pomaganju mlađim kolegama. Koleginica koja je život završila posle moždanog udara, a svoje organe donirala i bila primer humanosti i herojstva. Ovo je puno emocija. Teško je, ali sa druge strane, drago mi je što je menadžment bolnice ovu nagradu predložio kako bi Spasenija Iskić živela godinama u sećanju – rekla je Verica Šaša, a njoj je priznanje uručio Nikola Iskić, sin Spasenije Iskić.

www.bolnica015.org.rs

Exit mobile version