Za sve osim za Njega!

„Kada nas više ne bude“ i kada nas, dragi moji Šapčani, prekriju „snegovi i šaš“ ostaće, u nekoj dokumentaciji Biblioteke šabačke ili Istorijskog arhiva ovaj broj „Podrinskih“ novina, na ponos naših potomaka, da svedoči o jednom vremenu, o jednim izborima, o jednom izveštavanju, za koje baš ne mogu reći da je, u ovom broju, potpuno „profesionalno“ (jer smo i mi ljudi od krvi i mesa).

Međutim, kada neki od istraživača ovog našeg, današnjeg, doba, za pedeset i više godina, bude prelistavao, pre svega novine jer su one lako dostupne, i drugu arhivsku građu imaće priliku da vidi da je tamo negde „na brdovitom Balkanu“, u nekom tamo Šapcu, bila jedna mala grupa novinara koja je imala hrabrosti (bez obzira na sve pretnje, i teror koji se sprovodi nad nama od strane izvršne i zakonodavne vlasti u Srbiji)“ da se suprostavi jednom opštem medijskom i političkom ludilu. Da se suprostavi verovatno najvećem tiraninu i diktatoru (ako nekom „greškom“ Vučić pobedi na ovim izborima) koji je ikada vladao u Srbiji.

Prelistavajući „Podrinske“, moći će, taj istraživač, da se uveri u veliku hrabrost, doslednost, lokalpatriotizam, „vidovitost“, humanost ali i veliku različitost članova same redakcije. Upravo ta velika različitost između nas koji stvaramo ovaj list daje na značaju našoj odluci da na ovim izborima budemo „neprofesionalni“ jedinstveni i da se suprostavimo Vučiću bez obzira koliko nas to u budućnosti koštalo. Nije ovo samo naša odluka, ovo je naše uverenje. Ovo je naš dug prema našoj deci, dug prema građanima Šapca, prema budućnosti.

-Ja ne mogu, brate, kako drugi hoće, kad ja neću, brate, ni kako ja hoću, kaže Rom Pera besmrtnog Mike Antića. Ova njegova mudra misao navodi me na pomisao da je i on čitao „Podrinske“.

Izađite na IZBORE i glasajte za vašu budućnost, za budućnost našeg grada, naše zemlje. Za bolju budućnost naših potomaka. GLASAJTE ZA SVE DRUGE SAMO NE ZA VUČIĆA!

Ivan Kovačević

Exit mobile version