Za odgovornije ponašanje motociklista u saobraćaju

Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja i Moto klubova „Čivija“ i „Batana“

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Šapca u saradnji sa Policijskom upravom Šabac – Odeljenje saobraćajne policije i Moto klubovima ”Čivija” i ”Batana” organizovao je u četvrtak tradicionalnu preventivnu akciju usmerenu na vozače motocikla. Na tri lokacije u gradu, u cilju promocije bezbedne vožnje i odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju, kontrolisali su učesnike u saobraćaju, dvotočkaše i ukazivali im na eventualno kršenje propisa.

-U toku dana saobraćajna policija sprovodi akciju pojačane kontrole vozača motocikala, mopeda i ostalih dvotočkaša u saradnji sa lokalnim moto klubovima, u cilju povećanja bezbednosti ranjivih kategorija i učesnika u saobraćaju. Policijski službenici će zaustavljati vozače, vršiti kontrolu i preduzimati represivne mere, a članovi moto klubova će ukazivati svojim kolegama na nepoštvanje saobraćajnih propisa- rekao je viši policijski inspektor Rajko Mićić.

Novica Andrić, član Moto kluba „Čivija“ naveo je da je njihov cilj da svim učesnicima u saobraćaju skrenu pažnju na motocikliste.

-Naš zadatak je danas da skrenemo pažnju na motocikle kao učesnike u saobraćaju. Prioritetno je nošenje kacige, ali su veoma bitni i ostali detalji, rukavice, kompletna oprema sa protektorima u donjem i gornjem delu. Nije bitna samo kaciga. Važno je kontrolisati brzinu, kretati se poštujući ograničenja i nipošto ne konzumirati alkohol ukoliko planirate da vozite. Na motocikl u saobraćaju treba obratiti pažnju, jer je on u ovim sunčanim danima dosta neupadljiv. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da na ovu kategoriju vozila obrate više pažnje- istakao je Andrić.

Prošlog vikenda održan je drugi moto skup Moto kluba „Batana“. Članovi ovog moto kluba takođe su apelovali na sve vozače da obavezno nose svu neophodnu opremu.

D.Dimitrijević

Exit mobile version