Vučiću, ne raspiruj mržnju ponovo

Katarina Ruvidić iz Slovenije:

Demokratska stranka reagovala je na uvrede koje je Aleksandar Vučić uputio Predsednici Odbora Evropskog parlamenta za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji i predsednici slovenačkih Socijal demokrata Tanji Fajon. Katarina Ruvidić iz DS-a se sa sastanaka SD9 grupe koji se održavao u Sloveniji, formata koji okuplja mlade lidere socijaldemokratskih stranaka iz regiona, obratila slovenačkoj javnosti  ogradivši se od raspirivanja mržnje i podela u regionu koje Aleksandar Vučić ponovo priziva.

Ruvidić se obratila baš iz centrale SD, Moskovičeve vile u Leustikovoj ulici broj 15 za koju je Vučić rekao da su je SD i Tanja Fajon oteli od jevreja nastradalih u Drugom svetkom ratu.

-Nije gospođa Fajon slučajno meta Vučićevog govora mržnje. Najnoviji izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji jasno ukazuje na kriminalnu prirodu Vučićevog režima, a njegova jedina odbrana je diskreditacija predsednice Odobra Evropskog parlamenta za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji, gospođe Fajon. Međutim, kada Vučić za obračunavanje sa svojim političkim neistomišljenicima koristi lažne informacije i optužbe za antisemitizam, to ne samo da predstavlja dipolomatski skandal i sramotu za Srbiju, već i relativizuje ogromno stradanje i patnju svih jevrejskih žrtava u Drugom svetskom ratu – rekla je Ruvidić.

Ona je iz Slovenije poručila da Demokratska stranka želi mir i saradnju sa komšijama iz regiona i da je istrajna u svojoj borbi za modernu i evropsku Srbiju.

Exit mobile version