Vučić počasni građanin Šapca

Svečana dodela Aprilskih nagrada i ključeva grada organizovana je danas u dvorištu Gradske kuće povodom obeležavanja Dana grada 22. aprila. Tradicionalne Aprilske nagrade dobile su zdravstvene ustanove iz Šapca, Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“, Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ kao i regionalni „Zavod za javno zdravlje Šabac“. Takođe, ovogodišnji laureati su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga Slaviša Savić i poljoprivredna porodica Jadranović iz Dobrića.

Gradonačelnik Pajić, u svom obraćanju čestitao je svim dobitnicima Aprilskih nagrada.

„Slobodu koju smo pre 154 godine osvojili, hrabro smo čuvali i branili od svih zavojevača do današnjeg dana, svesni činjenice da tajna slobode počiva upravo u ovoj ljudskoj osobini. Kroz istoriju, grad Šabac je prolazio kroz razne etape, od Malog Pariza, grada trgovine, kulture i veselja, do „Srpskog Verdena“ grada heroja i stradalnika, zbog čega je odlikovan sa tri odlikovanja“, naveo je Aleksandar Pajić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Aprilsku nagradu grada Šapca i ključeve grada, dobio je za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda. Vučić je ujedno postao i počasni građain grada Šapca.

„Posebno sam ponosan što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prihvatio ključeve grada i mesto počasnog građanina grada Šapca. Naša je obaveza da tesno sarađujemo sa našom državom i budemo njen partner kako bismo omogućili kvalitetan život Šapčanima. Na tom putu ići ćemo hrabro i odlučno, krećući se ka zajedničkom cilju svih naših sugrađana – Šapcu gradu budućnosti“, rekao je Pajić prilikom obraćanja na svečanosti.

Đ.M.

Exit mobile version