Vrtić za srećnije detinjstvo- dar Fondacije „Novak Đoković“

Ugovor o saradnji, kojim je predviđena rekonstrukcija nekadašnjeg prostora Doma zdravlja u Mačvanskom Prnjavoru i izgradnja vrtića, potpisan je u četvrtak u šabačkoj Gradskoj kući.

Za ovaj veliki posao, za koji su pripreme trajale skoro dve godine, Fondacija Novak Đoković doniraće 33,5 miliona dinara, a izgradnjom će se stvoriti uslovi za boravak oko 150-oro dece iz ovog i okolnih sela u vrtiću.
– Fondacija će u potpunosti rekonstruisati postojeći Dom zdravlja i kompletno ga opremiti za boravak i obrazovanje dece u Prnjavoru. Postavićemo novo igralište i obezbedićemo opremu neophodnu za rad sa mališanima. Novootvoreni vrtić delom će funkcionisati kao Školica života. Deca će učiti po najmodernijim školskim programima, a za vaspitače će biti organizovane redovne obuke i seminari, kako bi stalno unapređivali svoje znanje– rekla je Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za implementaciju programa i projekata Fondacije Novak Đoković.


Ugovor o saradnji potpisali su Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca,Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za implementaciju programa i projekata Fondacije Novak Đoković i Sandra Mićić, direktorka PU “Naše dete”.

– Veoma sam zahvalan Fondaciji na ovoj donaciji. Jedna od naših politika je da roditelji imaju mogućnost da decu povere ustanovi u kojoj se o njima pristojno staraju. Naša Predškolska ustanova jeste takva i ja želim da čestitam direktorki i zaposlenima. Zahvaljujući ovoj donaciji moći ćemo da realizujemo jednu od naših politika najpre u Prnjavoru – a to je škola u jednoj smeni – rekao je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.
Rad sa Fondacijom Novak Đoković veliko je iskustvo za grad poručio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

-Adaptiran i savremeno opremljen prostor prilika je za mališane iz ovog seoskog područja da odrastaju i uče u istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u gradu. Šabac će dodatno proširiti mrežu vrtića i povećati obuhvat dece i njihovu punu integraciju. Veoma smo zahvalni Fondaciji Novak Đoković koja i ovim projektom potvrđuje svoju istinsku odgovornost i privrženost temeljnim vrednostima – rekao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine Grada Šapca.

Novi, savremeno opremljen prostor, kao i obuke vaspitača za rad po najsavremenijim standardima od velikog su značaja, kažu u Predškolskoj ustanovi “Naše dete”.

–Donacija Fondacije Novak Đoković predstavlja veliku podršku za porodice i zajednicu iz ovog i okolnih sela. Stručno usavršavanje za zaposlene, planirano ovim projektom je veoma važno, zato u ime svih kolega, ali i dece i njihovih roditelja izražavam veliku zahvalnost Fondaciji Novak Đoković i gradu koji nam je u ovom projektu bio velika podrška – rekla je Sandra Mićić, direktorka PU “Naše dete”.
Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Fondacija je do sada rekonstuisala i izgradila 18 vrtića i pomogla više od 10.000 dece. Do sada je otvorila 12 Školica života i to u Deronjama, Jaloviku, Donjem Tovarniku, Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu, Lučanima i Šidu.

Exit mobile version