Vrtić opremljen novim nameštajem

U Ljuboviji

U okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, koje realizuje Ministarstvo prosvete iz zajma Svetske Banke, opremljeno je 7 radnih soba u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ u Ljuboviji. Kako je najavljeno, uskoro počinje i rekonstrukcija prostorija u okviru Biblioteke „Milovan Glišić“, prostor nekadašnjeg Udruženja „Osmeh“, čime će se dodatno proširiti smeštajni kapaciteti vrtića.

Sobe su opremljene nameštajem, igračkama, didaktikom, potrošnim materijalom, slikovnicama i knjigama, a sve je birano sa posebnom pažnjom i potrebama uzrasnih grupa.

Prostorije opremljene novim nameštajem obišli su Milan Jovanović, predsednik Opštine Ljubovija i Maja Ranković, direktorka PU „Poletarac“. Predsednik Jovanović je tom prilikom najavio da će Opština i dalje nastaviti još snažnije da podržava svu decu i njihove roditelje, a da vodi dobru populacionu politiku pokazuje i činjenica da je u 2023. godini Ljubovija doživela značajan porast u natalitetu.

Posle pauze od 5 radnih dana zbog opremanja prostorija novim nameštajem, deca ponovo krenula u vrtić od ponedeljka, 29. januara.

Opština Ljubovija Zvanični Profil

Exit mobile version