Vreme je za protest! 11.3.2021. u 17 sati

Uvod

Sve je počelo 11.2.2021. kada smo se spontano okupili ispred zgrade Opštine kako bismo iskazali zabrinutost i nezadovoljstvo zbog ekološke katastrofe koju živimo i na koju nadležni uporno odbijaju da reaguju. Kako nismo dobile odgovor na zahteve protesta, pokrenule smo ovu grupu i organizovale online protest koji je podrazumevao masovno slanje mejlova na adresu gradonačelnika u kojima mu je upućen poziv da nam se pridruži u zajedničkoj borbi i konačno počne da radi svoj posao. Online protest je doveo do poziva na sastanak na kom se gradonačelnik složio sa svim zahtevima našeg protesta i obećao hitne akcije. Tom prilikom su mu predati i dokazi koji ukazuju na ozbiljno kršenje zakona i ugrožavanje opšte bezbednosti od strane određenih privrednih subjekata, ali i uklanjanje dokaza od strane ZzJZ o prekoračenjima emisija za HF.

Nakon cele radne nedelje obratile smo se gradonačelniku kako bismo saznale šta je do sada preduzeto kako bi se građani zaštitili od otrovnog vazduha.

Odgovor nismo dobile.

Šta dalje?

Vremena nema. Kao ni strpljenja.

Zakazale smo novi protest za 11.3.2021. u 17h.

Okupićemo se ispred zgrade Opštine i poći u šetnju do istočne industrijske zone.

Imamo samo jedan problem – skup nam je odobren samo za PETORO ljudi. Da, dobro ste pričitali – petoro.

Drugačije nisu hteli da dozvole.

Možda nismo u mogućnosti da vas pozovemo da nam se pridružite (kako ne bismo imale ozbiljnih problema sa zakonom), ali jedno je sigurno – nas 4 ne odustajemo, a nadamo se da će i brojni slučajni prolaznici koji se baš tada zateknu u blizini podržati našu borbu za život i zdravlje svih sugrađana.

Svi dišemo isti vazduh i svi se za njega moramo boriti.

Nosićemo maske i poštovati epidemiološke mere.

Exit mobile version