Voleo bih da radim u „Jazakiju“

Održan Sajam zapošljavanja u Šapcu

Filijala Šabac Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je u sredu šesti Sajam zapošljavanja u Hali „Zorka“ u Šapcu, na kome je više od 40 poslodavaca ponudilo nezaposlenim sugrađanima oko 300 slobodnih poslova različitih profila. Novina  na sajmu je učešće stranog  poslodavca, kompanije „Yazaki“, koja će već do kraja godine u Šapcu obučiti i zaposliti prvih 40 radnika- instruktora u programu kablovske konfekcije, a već početkom sledeće godine intervalno će zapošljavati nove radnike, kako bi do  kraja 2018. godine bilo otvoreno 1.700 novih radnih mesta.

Više od 600 tražilaca posla posetilo je sajam i uz stručne savete zaposlenih u NSZ predalo radne biografije prisutnim poslodavcima.

-Šesti put zaredom poslodavci pokazuju veliko interesovanje za učešće na našem sajmu, pa ove godine imamo čak 48 poslodavaca. Zanimljivo je da je veći broj proizvodnih preduzeća prisutan na sajmu, sedam najvećih proizvodnih kompanija iz Šapca, uključujući i dve strane kompanije, ukupno traže oko 200 radnika. Tradicionalno, tu su i usluge u sferi brze pošte, automobilske industrije, preduzetnici- 80 posto najvažnijih privrednika iz Šapca. Po našim iskustvima, 20 posto onih koji dođu na sajam u toku naredne godine dobije posao upravo na osnovu  direktnog kontakta koji su ostvarili ovde sa poslodavcem- rekao je direktor Filijale Šabac NSZ Radivoje Mićić i dodao da će šabačka filijala učiniti sve da se investicija japanske kompanije „Yazaki“, za čiji je konkurs za zapošljavanje bilo zainteresovano najviše sugrađana, uspešno realizuje.

HR menadžer te kompanije Miloš Davidović podsetio je da zanteresovani mogu uvek da se prijave na mejl adresu: serbia.jobs@yazaki-europe.com.

-Kompanija „Jazaki“ je osnovana u Šapcu u junu ove godine i trenutno zapošljavamo četrdesetak ljudi koji će kasnije biti angažovani kao treneri, rukovodioci linija. Predviđeno je da oni idu u naše sestrinske fabrike u inostranstvo na obuku i pripremu, kako bi kasnije na proleće, obučavali prvu grupu operatera, jer fabrika sa radom kreće već u julu, tako da od marta praktično krećemo sa obukom operatera. Uslov je poznavanje engleskog jezika i iskustvo u radu sa računarom. Srednja škola je obrazovni profil koji tražimo bez obzira na usmerenje, jer sve što treba da nauče posle, učiće u našim trening centrima – naveo je Davidović.

Stukovni ekonomista Đorđe Mirković čekao je u redu da preda prijavu za posao u ovoj kompaniji.

-Konkurisaću na više mesta, ali mi je „Yazaki“ proritet. Voleo bih da radim u toj kompaniji zato što verujem da će mi omogućiti stabilan posao. Nadam se da ću se zaposliti, budući da posao tražim već dve godine – rekao je on.

Pomoćnik ministra privrede Katarina Obradović Jovanović prisustvovala je sajmu i izrazila podršku ovakvom vidu aktivnog traženja posla.

-Vidimo da je interesovanje veliko uprkos lošem vremenu, a posebno nas raduje što je veliki broj proizvodnih firmi koje su se opredelile da na ovaj način potraže nove zaposlene. Pogotovo je važno što je velika investicija koja će biti od velikog značaja za Šabac u narednom periodu, firma „Yazaki“, danas ovde prisutna- rekla je ona.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić istakao je dobru saradnju Grada sa šabačkom filijalom Nacionalne službe.

-Mi imamo dobru saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i sajam jeste jedna od prilika da se sagledaju potrebe za zapošljavanjem. Meni je drago što smo se izborili za investiciju kompanije „Yazaki“ u naš grad i što već počinju radovi na samoj lokaciji, gde je predviđeno da se gradi fabrika- naveo je Pajić.

D.Dimitrijević

Exit mobile version