Vlast u Šapcu održavaju “izdajnici”

ZAPISI IZ POMRAČENOG GRADA

Na gradskim izborima održanim 2020. godine, za čiji legitimitet se još čeka odluka Ustavnog suda, Izborna lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila je ukupno 37 mandata od mogućih 69 što je značilo da ova lista ima tesnu većinu od samo tri odbornika. A kako je „pobednička“ lista sačinjena od koalicije četiri političke partije: SNS, PUPS, PS i SDP Srbije i kako su tri odbornička mesta pripala koalicionim partnerima već tada je bilo jasno da Srpska napredna stranka nema apsolutnu većinu i da samostalno ne može da formira vlast u gradu. Uz sve „zurle i talambase“, koji su o „velikoj“ pobedi naprednjaka brujali Šapcem i Srbijom.

Zato je u Šabac, po hitnom postupku, stigla sva naprednjačka bulumenta na čelu sa Darkom Glišićem. A rezultat njihovog „delovanja“ bilo je stvaranje nove, „široke“ koalicije u koju su, bez i malo stida i srama, ušli oni koji su bili spremni da izdaju svoje biračko telo i za „zanimljivu“ nadoknadu daju poršku naprednjacima da formiraju vlast.

Rezultat ovakve vlasti, pokazalo se, bio je poguban za demokratski i slobodarski grad kakav je do tog trenutka slovio Šabac. Urušavanje grada počelo je momentalno i na svim nivoima toliko snažno da je Šabac, za ove dve godine, postao neprepoznatljiv i za ljude koji su u njemu rođeni i koji u njemu žive.

Međutim, i u samoj vlasti došlo je do „promena“…

(Nastaviće se)

Exit mobile version