Vlast progoni Zelenovića za verbalni delikt

Saopštenje

Za sredu, 26. jul 2023. godine, zakazano je suđenje, pred Osnovnim sudom u Šapcu, kopredsedniku stranke Zajedno Nebojši Zelenoviću zbog toga što je u decembru 2019. godine retvitovao poruku na kojoj je bio prikazan broj članova SNS u tom trenutku, upoređen sa brojem članova Nacističke strake Nemačke 1945. godine, kao i sa brojem članova SPS-a i SKJ-a. Uz tabelu Zelenović je objavio tekst: „ZANIMLJIVA ANALITIKA – učešće članova vladajućih stranaka u odnosu na ukupan broj stanovnika. Ništa nije slučajno“. https://twitter.com/n_zelenovic/status/1209869703092539392?s=20

Zelenoviću se na teret stavlja krivično delo povrede ugleda zbog rasne, verske, nacionalne ili druge pripadnosti, iz čl. 174. Krivičnog zakonika RS.

Kao u mračna doba Inkvizicije, staljinizma i fašističkih diktatura vlast se preko poslušničkog tužilaštva obračunava sa protivnicima. Nemoćan, a pomahnitali režim je posle bezbrojnih kleveta, istraga tajne i javne policije, višegodišnjeg prisluškivanja i besprizornih optužnih akata, čija je isključiva namera bila da Zelenovića politički diskredituje, sada postavio na scenu istinski teatar apsurda – sudi kopredsedniku parlamentarne stranke i šefu poslaničke grupe za verbalni delikt, u trećoj deceniji dvadeset prvog veka.

Exit mobile version