Vladan Matić novi trener “Metaloplastike”

Objavljeno ko će voditi “Metaloplastiku” u narednom periodu:

Na konferenciji za novinare održanoj u petak prvog jula, u hramu rukometa čuvenoj Hali “Zorka”, predstavljen je novi šef stručnog štaba Rukometnog kluba “Metaloplastika”. Plave će u narednom periodu voditi čuveni rukometaš i poznati trener Vladan Matić koji se u Šabac vraća posle skoro tri decenije.

„Sigurno da sam neizmerno zadovoljan i srećan što smo prvo uspeli da uđemo u pregovore sa jednim takvim stručnjakom i trenerom koji je dokazan u više zemalja gde je vodio vrhunske klubove i kada nam se ukazala šansa da možemo da pregovaramo sa Vladanom ja sam bio presrećan. Kako su odmicali pregovori, kroz razgovore bio sam siguran da pravimo pravi potez, sigurno jedan od najboljih poteza u poslednjih dvadesetak godina. Siguran sam da ćemo svi u klubu profitirati dolaskom Vladana Matića, prvenstveno mladi igrači koji će napredovati i da ćemo mi kao klub pokazati ozbiljnost i naše ambicije, a to je napadnemo titulu prvaka države. Zahvaljujem se naravno i dosadašnjem treneru Miodragu Kažiću, koji i dalje ostaje u klubu, na sjajnim rezultatima tokom protekle sezone“, rekao je tokom svog obraćanja direktor klub Slaviša Stojinović.

Novi trener Vladan Matić rekao je da mu je ponuđen višegodišnji ugovor, ali da ga on nije prihvatio, te da želi da prvo godinu dana vidi kako će se snaći i igrači i on, te se nada da će njegov rad u klubu u Šapcu biti produžen i narednih godina.

„Zahvaljujem se upravi “Metaloplastike” što se posle 29 godina tačno, vraćam kući. To je ono što je prevagnulo, želim da vidim gde sam ja u odnosu na srpski rukomet. Malo sam bio udaljen od svega, nisam toliko ni pratio, odgledao sam snimke nekoliko utakmica, kako bih znao šta me čeka. Pokušaćemo da napravimo nešto više u domaćem prvenstvu, mada to neće biti tako lako. Pred nama je jedna izjednačena liga gde svako svakog može da pobedi, a mi ćemo se truditi da napravimo što bolje rezultate. Gde ćemo i šta ćemo, ja to sada ne mogu da kažem, prvo da se igrači upoznaju sa mnom i mojim sistemom rada ali i ja sa njima da se upoznam pa ćemo videti, korak po korak. Siguran sam da će nam za prilagođavanje biti potrebno pet – šest meseci. Ja mogu da obećam da ću ovim momcima da prenesem svoje petnaestogodišnje iskustvo u radu u Ligi šampiona i Ligi Evrope sa klubovima iz Mađarske i Slovenije“, istakao je Vladan Matić obraćajući se medijima ali i igračima “Metaloplastike” koji su takođe bili prisutni.

Matić je istakao da će vreme dosta posvetiti analizama snimaka utakmica i taktičkim detaljima i sitnicama, a istakao je i da će igračima „sigurno biti potrebni i sveska i olovka na treninzima“.

Opširnije u štampanom izdanju “Podrinskih” novina.

Đ. Mijailović

Exit mobile version