Vidovdanske nagrade za najuspešnije učenike i nastavnike u Šapcu

Grad Šabac i ove godine, poštujući višegodišnju tradiciju dodele nagrada na Vidovdan, u sredu je nagradio najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Šapca i njihove nastavnike, za postignute značajne rezultate na republičkim takmičenjima koje je organizovalo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u školskoj 2016/2017 godinu.

Na svečanosti organizovanoj u dvorištu Gradske kuće, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović čestitao je nagrađenim učenicima i nastavnicima i istakao da je ova nagrada jedan od načina da se Grad zahvali vrednim učenicima koji naš kraj predstavljaju u najboljem svetlu.

 

-Sa posebnom radošću dočekujemo Vidovdan jer smo u prilici da vidimo i upoznamo najuspešnije šabačke učenike i njihove nastavnike. Verujem da su ovogodišnji uspesi samo početak vašeg dokazivanja. Nijedan trud nije uzaludan, svaki uspeh mora biti primećen i nagrađen. U veku znanja i veština, naši učenici svojim natprosečnim uspesima pokazuju da idemo u korak sa svetom, putem naših uspešnih naučnika, umetnika i sportista, kazao je Zelenović.

On je dodao da je promocija znanja i uspeha važna i kao podsticaj mlađima da vrednije uče, a da će Grad Šabac uvek nagraditi i pomoći nastavnike koji više i marljivije rade sa decom.

-Svaka zajednica koja želi da napreduje, mora sistematično da se bavi pitanjima obrazovanja i nauke. Znanjem i osvojenim nagradama postali ste junaci ne samo svojih škola, već i grada Šapca i čitave Srbije, poručio je gradonačelnik Šapca u svom obraćanju.

U osnovnim školama nagrađen je 51 učenik, 31 nastavnik i 12 ekipa. Ukupan iznos izdvojen za učenike i nastavnike osnovnih škola je 944.000 dinara.

Broj nagrađenih srednjoškolaca je 81, nastavnika 45 i 4 ekipa. Za učenike i nastavnike srednjih škola opredeljeno je 828.600 dinara.

Ukupan iznos izdvojen za nagrađivanje u osnovnim i srednjim školama sa područja grada Šapca za školsku 2016/2017. godinu je 1.772.600 dinara.

Nagrade za učenike su u rasponu od 2.000 do 10.000 dinara po takmičenju, u zavisnosti od ranga takmičenja, a za nastavnike od 2.000 do 6.000 dinara.

Za 17 nastavnika koji su realizovali sekciju na Gradskom bazenu, Grad je obezbedio isplatu po 5.000 dinara, za doprinos zdravom razvoju dece osnovnog i srednjeg obrazovanja. Tom prilikom isplaćeno je 85.000 dinara.

Grad Šabac u školskoj 2016/2017. godini stipendira 24 studenata, i za tu namenu izdvojio je 3.744.000 dinara.

Pored toga iz budžeta Grada finansiraju se i troškovi takmičenja, za šta je opredeljeno 4.000.000 dinara.

Grad Šabac izdvaja sredstva za kupovinu knjiga za učenike osnovnih i srednjih škola koji su nosioci “Vukove diplome”. Za 169 vukovaca, u ovoj školskoj godini, izdvojeno je 190.500 dinara.

Takođe je opredeljeno i 64.000 dinara na ime nagrade za „Đaka generacije“ u srednjoj školi, a pojedinačna nagrada iznosi 8.000 dinara. Na osnovu navedenog, Grad Šabac će ove godine iz svog budžeta izdvojiti 9.856.100 dinara namenjenih najuspešnijim učenicima i studentima na svojoj teritoriji.

Exit mobile version