Via ferrata „Sokolov put“

Jedna avantura vredna pažnje

Vikend za nama naši planinari su se uputili na jedan hrabar doživljaj prirode, pogleda sa visine, nalet adrenalina i naravno ovom avanturom pomerili svoje sopstvene granice.

Pa bravo hrabri ljudi! Mi vam se divimo i sa ponosom predstavljamo kao naše članove: Gordana Karić, Ivana Kostadinović, Olivera Kostadinović, Gordana Pajić, Zoran Varjačić, Zoran Gligorić Mocart, Milisav Marković, Mile Marković, Milan Nikolić Tupen,

Još jednom… bravo!!!

Za ovu akciju bila je potrebna fizička aktivnost… imali ste je. Bili ste iznad provalije… strah ste prevazišli. Nama ovo izgleda spektakularno i to zahvaljujući vama, naravno.

Staza je duga oko 350m, trebalo je savladati visinsku razliku od 160m i dva viseća mosta.

Do početka ferate prelep kilometar šetnje kroz borovu šumu.

Start ferate, onaj momenat kada stanete ispred strme stene visoke 30m i počinjete da preispitujete sebe. Tu počinje unutrašnja borba i tada shvatate da li je to za vas ili ne.
Prva deonica ujedno i najteža. Strmi uspon od 50m. Tu je borba sa visinom, penjete se i penjete… a onda kada pogledate oko sebe shvatate vrednost ove borbe.

Mala pauza na ostrvu od planine. Prelep pogled na Mokranjsko polje.
U nastavku puta uz stenu, pa horizontalnu niz nju, sajle, stene, gazove. Posle završene i ove deonice napetost polako popušta. E tada ispred vas spektakularna Crvena stena, prekrasan pogled i naravno, sokolovi, koji kruže oko vas. To su ti sokolovi po kojima je ferata i dobila ime.

Lično samopouzdanje dobija svoj momenat i prepuštamo se pogledima na koje samo hrabri imaju privilegiju. A onda mostovi… Prešli smo ih sigurno, lako… a pogled… procenite sami. Zaboravite tada na kojoj ste visini, da stojite samo na jednom užetu a ispod vas provalija.

Još jedan visinski uspon i stižemo do kraja.

Nezaboravno iskustvo, vredno svakog truda, žara i borbe sa samim sobom.
Ovo su reči naših učesnika ove nezaboravne avanture.

Čestitamo, vi ste naš ponos. Nadamo se da će sledeća akcija privući još članova našeg društva a vi budite tu da nas ohrabrite i uverite u to.

Hvala vam na ovom uživanju koje ste nam priredili gledajući samo vaše fotografije. Sledeći doživljaj nadamo se skupa.

PSD „Cer“

Exit mobile version