Veliki uspeh šabačkih balerina

Na plesnom festivalu „Mo-stars Mediteran Open Dance 2022“

Tara Cvetković i njene „Assolute“ balerine ostvarile su veliki usleh na plesnom festivalu „Mo-stars Mediteran Open Dance 2022“ koji je u subotu okupio u Mostaru više od 1.700 plesača iz 47 sportsko-plesnih klubova iz pet zemalja. Na ovom velikom plesnom nadmetanju plesače je ocenjivalo 12 sudija iz SAD-a, Ukrajine, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore.

Tara je na ovom prestižnom takmičenju učestvovala sa samo tri devojčice koje treniraju kod nje u klubu „Assolute“, jer su im još uvek finansije veliki problem te zbog sredstava nije bilo mogućnosti da više devojčica otputuje u Mostar.

U tri solo kategorije, Tara Cvetković, mlada, ambiciozna i talentovana, šabačka balerina osvojila je tri zlatne medalje kao i u kategoriji duet u kojoj je ponovo osvojila zlato. Takođe, učestvujući sa četiri koreografije u seniorima bila je najuspešnija od svih. Pored Tare, Katarina Stekić koja ima samo pet godina, u solo kategoriji i dva dueta osvojila je tri zlatne medalje. Osmogodišnja Lena Đurić u solo i dva dueta takođe je u Šabac donela tri zlatne medalje, a četrnaestogodišnja Dunja Nešić sa ovog takmičenja donela je bronzanu medalju, diplomu za četvrto mesto, kao i dve zlatne medalje igrajući dva dueta.

Tara Cvetković

-Tara radi sve koreografije u baletskoj sekciji KUD-a „Abrašević“ i ovo je nezapamćen uspeh našeg grada koji od baleta ima jedino Taru i njen nemerljiv entuzijazam, talenat i rad, ogroman trud. Pobediti Split, Kotor, Skoplje, 39 gradova, 47 klubova, pred najozbiljnijim sudijama ikad, je uspeh ne samo Šapca nego i Srbije – navode iz blaetstkog studija „Assolute“.

 

Exit mobile version