Veliki predizborni miting Koalicije SPS-JS u Beogradskoj areni

12987108_1023825147710923_6879184507850800442_n U sklopu predizborne kampanje Koalicija SPS-JS održala je predizborni miting u „Beogradskoj areni“, a lider SPS Ivica Dačić poručio je da su socijalisti jedina levica u Srbiji i da će pobeda na izborima biti na levoj strani.

„Danas je dan kada svima u Srbiji pokazujemo ko smo i kolika nam je snaga. Danas mi dajemo dokaz da levica u Srbiji jesu socijalsti, samo socijalisti, i da nema nikog drugog na toj levoj strani“, istakao je Dačić, koji je na početku obraćanja napravio nekoliko „selfija“ sa, kako je rekao, 25.000 ljudi.

Predsednik SPS je poručio i da je ta stranka ponekad donosila i pogrešne odluke, ali da nikada nije radila ono što je najstrašnije – rasprodavala fabrike, ostavljala radnike na ulici i pljačkala, za razliku od onih koji su došli na vlast posle 5. oktobra.

Socijalisti su, naveo je, ponosni na njihovu prošlost, jer je iza Slobodana Milševića ostao Dejtonski sporazum, Republika Srpska, Rezolucija 1244, kojom se Kosovo i danas jedino drži za Srbiju.

„Koalicija SPS-JS će se uvek zalagati za društvo jednakih šansi i socijalne pravde. I danas, kada je u Srbiji teško, kada je ona siromašna, kada ima previše glasnih, naš osnovni posao jeste da se borimo za zemlju u kojoj je pravda moguća. A to može samo bogata i jaka zemlja. Zemlja izgrađena i zaposlena, stabilna i sigurna, jer nema pravde u siromašnim društvima. Nema jednakosti među slabijima. Nema sigurnosti među slabima. Nema sigurnosti među nesigurnima. I zato smo se, poslednje četiri godine, i bavili jačanjem Srbije. I bavili se njenim izvlačenjem iz blata, i postavljanjem na noge“, istakao je predsednik SPS Ivica Dačić u Beogradskoj Areni.

Kaže da je Titovog unuka Jošku Broza stavio na listu ne zbog žala za prošlošću, već zbog tadašnjih ideja, besplatnog školovanja i lečenja, stanova, radnih mesta.

„Socijalisti, mi danas žurimo. Žurimo da 24. aprila pobedimo na levoj strani, i žurimo da, odmah posle toga, gde god budemo bili, preuzmemo odgovornost za tu borbu“, istakao je Ivica Dačić.

Skupu su prisustvovali i brojni članovi SPS-a iz Šapca

Exit mobile version