Veliki je i ponosan Šabac grad da bi ga opile priče o  budućnosti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – GG OPSTANAK

Letnji pljusak i u gradu kolaps. Obilnije padavine, ali nikako i ekstremne opet su napravile probleme i veliku štetu ljudima. Pune garaže, preplavljena dvorišta, ulice, čak i trafo stanica. Događale su se ovakve padavine i ranije, bilo je problema, ali ne u ovom obimu i ne u ovoj meri. Sa prirodom se ne možete igrati i nju ne možete slagati. Sve to smeće koje mesecima ne kupite, sva ta trava koju ostavljate, lišće i grane koje ne uklonite negde završe. Kiša nam jasno pokazuje da dobar deo toga završi u kanalizaciji koju niste čistili. Voda je napravila ljudima štetu, pojedini delovi grada su bez el. energije bili satima, a neka sela su bez el. energije bila bukvalno 24 časa. Shvatate li razmere štete, da li za to plaćaju 17 stavki u računu za el. energiju? Ko će da odgovara i ko da nadoknadi štetu?

To kako ste prekrojili izbornu volju jasno je svima, jasno je i Ustavnom sudu, zato je pribegao taktici da se pravi mrtav, jer po zakonu ne sme, a po direktivi sva je prilika ipak profesionalna etika ne da. Jasno je sada svima da vi kadri da vodite grad niste. To što se igrate šljunčenja puteva i nakon žetve kada su dobri putevi preko potrebni, kao nešto radite, a zapravo trošite stotine hiljada dinara, a efekta nema, putevi su u istom stanju, neće obmanuti više nikoga.

Obećavali ste u kampanji bukvalno sve, da ste bili neiskreni sada je jasno, ali ovako ili onako postali ste vlast. Izvolite raditi svoj posao, redovno snabdevanje el. energijom, čiste ulice, pokošeni parkovi, izletišta i groblja, pošljunčeni putevi, ali stvarno i rasveta koja radi nisu nikakvi posebni zahtevi to vam je posao i obaveza, za to vas svi plaćamo! Lepo je to ponavljanje „grad budućnosti“, ali da bi nešto postojalo u budućnosti mora da se uradi danas nešto konkretno, a vi niste sposobni ni da očistite grad i kanalizaciju. Veliki je i ponosan Šabac grad da bi ga opile priče o  budućnosti i odvele u prošlost. Prošlosti ćete uskoro pripadati vi, a Šabac će krenuti kursom koji će ga opet učiniti pristojnim i uređenim mestom.

Exit mobile version