Veličanstvena proslava u Vašingtonu

Biljana Regan promovisala Mačvu na Kulturnom festivalu Frankofonije

Završna proslava Kulturnog festivala Frankofonije održana je u Ambasadi Francuske u Vašingtonu u petak. Godišnji festival Frankofonije predstavlja muziku, umetnost, književnost, film, kuhinju i običaje frankofonskih zemalja i regiona širom sveta, završna proslava uvek je veličanstvena, a ni ovogodišnja nije bila izuzetak. 

Šapčanka Biljana Regan, koja već sedam godinama živi u Americi i u Vašingtonu promoviše kulturu i tradiciju Srbije, prisustvovala je ovoj proslavi sa predstavnicima Ambasade Srbije. Sa svojim saradnicama, obučena u adekvatnu nošnju, predstavila je Mačvu, kao i autentičan peškir, koji je na poklon dobila od predsednice Gradske organizacije invalida rada u Šapcu Miroslave Savković. Bilo je tu i drugih ručnih radova, kao i ćilima, vezenih čarapa, nakita, oglavlja, preslica i drugih detalja, utkanih u tradiciju mačvanskog kraja.

Francuski kulturni festival slavio je raznolikost i bogatstvo francuskog jezika i frankofonih zajednica širom sveta putem serije kulturnih događaja i programskih kampanja, proslavljajući kreativnu umetnost francuskog sveta. Od 2001. godine, više od 40 ambasada i partnera svake godine su sarađivale na prezentaciji iskustava ukorenjenih u frankofonoj kulturi.

D.D.

Exit mobile version