Večeras se sloboda brani u Beogradu, a sutra u Loznici i Šapcu

Hrabar čovek koji je juče zaustavio bager u Šapcu, i time spasio ljude od povređivanja, uhapšen je i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Tim advokata ZZS radi na njegovom oslobađanju.

Otvorena građanska platforma AKCIJA, Zajedno za Srbiju, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd zahtevaju HITNO ukidanje pritvora čoveku koji je sprečio da bager pogazi građane!

Takođe, zahtevamo hitno privođenje vozača bagera, kao i privođenje osoba koje su palicama i čekićem napale građane, koji su mirno protestovali u Šapcu za svoja prava!

Zato pozivamo sve građane i organizacije da nam se pridruže danas u 18 časova na Trgu Republike.

Okupljenima će se obratiti uhapšeni i pretučeni građani tokom mirnog protesta i predstavnici organizatora uključenih u blokadu. Našem pozivu su se odazvale i druge opozicione partije sa kojima želimo dogovoriti zajedničko rešenje za prevazilaženje krize i mogućih sukoba u koje nas vlast uvodi.

Verujemo da je došlo vreme za poslednju odbranu prava na život i slobodu. Ova alarmantna situacija prevazilazi sve političke organizacije i pojedinačne političke  aktere i vreme je da napravimo dogovor kako ćemo se odbraniti od režimskog nasija!

Znači večeras – 18h Trg Republike

Sutra u 9h Loznica – ispred zgrade Opštine

STOP REŽIMSKOM NASILJU!

Exit mobile version