Vaške u Gerontološkom centru u Šapcu?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Još se sećanja na tragediju vezanu za koronavirus, koja je odnela više od dvadeset ljudskih života, nije stišala a korisnici ove ustanove su u novom problemu. Naime, već više od deset dana u Gerontološkom centru nema tople vode pa se pacijenti ne kupaju. A prljavština je donela novu pošast – vaške.

Kako za „Podrinske“ kaže bliski rođak jednog korisnika usluga Gerontološkog centra, u nadi da ćemo ovu vest objaviti i na taj način skrenuti pažnju javnosti na nove muke, ceo drugi sprat ove ustanove je „zaražen“ vaškama. Kako nema tople vode, jer su se grejači pokvarili, stanovnici se ne kupaju pa je, trenutno, jedina preventiva pranje posteljine i šišanje zaraženih do glave.

Naš sagovornik kaže da je prosto neverovatno koliko se bahatost i nesposobnost direktorke, koja je potpuno uništila ugled Gerontološkog centra toleriše i koja je svojom nesposobnošću nanela veliku štetu korisnicima koji svoj boravak „debelo“ plaćaju a za uzvrat ne dobijaju ništa.

Takođe, dvorište je toliko zapušteno da korisnici nemaju gde da izađu jer u travi koja je do kolena gamižu razne gamadi. Ali to je u ovom trenutku manje važno.

Dakle, rukovodstvu Gerontološkog centra javno postavljamo nekoliko pitanja na čije odgovore javnost ima pravo da zna:

  1. Da li, već više od deset dana, u Gerontološkom centru nema tople vode i da se korisnici u tom periodu nisu kupali?
  2. Da li je tačno da u Gerontološkom centru vlada epidemija vaški?

Ovo su pitanja i za rukovodstvo grada koje je do sada pokazalo veliku blagonaklonost preme, očito, nesposobnoj direktorki!

Iskreno očekujemo da se sutra, već u ranim jutarnjim časovima, u Gerontološki centar uputi sanitarna inspekcija koja treba da utvrdi pravo i istinito činjenično stanje.

Jer, „Šabac je grad budućnosti“!

Exit mobile version