Valjevac počasni građanin Šapca

GEST KOJI BUDI NADU

Viševekovno “neprijateljstvo” Šapčana i Valjevaca ispisano je u izreci „šabačka čivija i valjevska podvala” koja je postala legendarna. A legendarna je i višedecenijska “borba” između ova dva susedna grada koja se ogledala u svim aspektima života.

Šapčanima smeta  što su još uvek ostale neke stare regionalne podele po kojima Valjevo ima veće nadležnosti. Mada, u poslednjih nekoliko godina građani Šapca su se bolje snašli pa je tako grad Šabac postao jedan od najperspektivnijih gradova u Srbiji. U svakom smislu. I ekonomskom i kulturnom i društveno-političkom. Šabac je jedini slobodan grad u Srbiji u kojem na vlasti nije Srpska napredna stranka pa mnogi stručnjaci ocenjuju da je to i osnovni razlog prosperiteta ovog grada. Jer, ne “robuju” Beogradu.

Međutim, vremena, ljudi i okolnosti se veoma brzo menjaju. Tako se sinoć dogodilo nešto što je malo ko mogao pretpostaviti – jedan Valjevac postao je počasni građanin Šapca. S pravom. I, verujem, na ponos oba grada.

Aleksandar Obradović

U kategoriji Razvoj demokrtaskih vrednosti i poštovanja ljudskih prava i sloboda, Komisija je Aprilsku nagradu Šapca dodelila uzbunjivaču iz Valjeva, Aleksandru Obradoviću.

Aleksandar Obradović, radnik valjevskog Krušika, uzbunjivač i nadasve hrabar čovek koji je uhapšen jer je ukazao na trgovinu oružjem u koju je umešan i otac ministra policije. Svojim hrabrim postupkom i rešenošću da istraje u borbi za istinu, Aleksandar Obradović je probudio nadu u društvu Srbije. Kako sam kaže: ,,uhapšen je a da ništa nije ukrao, nikog nije prevario i ništa nije slagao”, a sve što je rekao je istina za koju postoje dokazi.

Grad Šabac visoko ceni savestan postupak i nesebičnu borbu za istinu Aleksandra Obradovića jer su vrednosti kojima se Obradović rukovodio – principi stabilne i prosperitetne zajednice u kakvu raste Šabac – stoji u saopštenju odluke.

Nada u bolje sutra

Verujem, da će ovaj gest Šapčana probuditi sve ono pozitivno što Valjevci imaju i da će se ova dva grada, koja su udaljena samo 67 kilometara jedan od drugog, postati ozbiljni partneri za oslobađanje Srbije od diktature Aleksandra Vučića i terora Srpske napredne stranke.

A spas Srbije je jedino moguć u potpunoj decentralizaciji zemlje i bar kakvoj takvoj lustraciji. I o tome, u ovom času svi treba dobro da razmislimo. Tim pre što je sasvim sigurno da su ovo poslednji lokalni izbori na kojima će učestvovati Srpska napredna stranka.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version