Uzalud je budim*… anestezija

Dragi moji,

negde u septembru 2017.g. na internetu je objavljen jedan tekst, kojem je tada, malo ko verovao. Radilo se o poseti jednog visokopozicioniranog oficira, obaveštajca italijanske tajne službe, negde tokom 2005.g. tadašnjem magazinu „Evropa“, koji je izlazio od 2004. do 2008. godine. I upravo tada, prilikom te posete, taj bezbednjak je novinare upoznao sa Izveštajem italijanske tajne službe, čiji sadržaj je bio frapantan za sve koji su tada bili prisutni. Naime, u tom dokumentu je stajalo da će sporazum o priznavanju Kosova kao samostalne države sprovesti upravo oni koji su bili deo vlasti u vreme bombardovanja NATO-a na SR Jugoslaviju, u proleće 1999.g. ali ne i samo to. Još ponešto. Evo samo nekih od delova tog Izveštaja:

„nametanje Srbiji najgoreg tranzicionog modela, pustošenje privrede i guranje u najdublje dužničko ropstvo, stavljanje zemlje pod upravu mafijaškog kartela zvanog Balkanska hobotnica, pretvaranje teritorije Srbije u glavnu evropsku prijemnu sobu za dirigovanu invaziju  muslimanskih trećesvetskih masa na Evropu, stroga  ideološka kontrola na svim nivoima, trovanje i podemonjenje javnog prostora kroz sistem treš medija, programi izazivanja masovne dezorijentacije, hipnoze i ravnodušnosti…Uporedo sa tim odvijaće se  „prevaspitavanje Srbije“, izlaganje velikim ritualnim i magijskim poniženjima, svojsvrsnom samolinču, programu etapnog „uvežbavanja veleizdaje“ i priprema terena za srpsko priznavanje sopstvene južne pokrajine, kao još jedne šiptarske države na Balkanu“…

Sad dolazimo do još jednog interesantnog dela. Trenutno, u danima pred Izbore 2023.g. možda i najvažnijem delu:

srpsku konačnu kapitulaciju neće potpisati dosovska garnitura dovedena na vlast  u bezbojnoj revoluciji u oktobru 2000.g. Ne, insistira se na tome da srpsku predaju Kosova potpišu oni koji su 1999.g. sedelu i srpskoj Vladi i učestvovali u odbrani zemlje od agresije Evroamerikane.Baš oni“.

Citirao sam samo neke od delova Izveštaja, ako je sadržini tog dokumenta verovati… mada, proteklo vreme i događaji u njemu, daju za pravo verovanju u sadržinu tih spisa… Da li je potrebno, dovoljno, i neophodno, upravo ovo znati, kako bi svako od nas, samom sebi objasnio ovu neskrivenu podršku koju imaju Vučić i njegova napredna stranka, i pred ove Izbore, od onih koji vladaju svetom.

Zato, i bez obzira što je do Izbora  u decembru 2023.g. ostalo nešto više od mesec dana, meni je potpuno jasno da se ništa bitno i korenito, na tim Izborima neće promeniti, na Republičkom nivou. Ostaju lokalni Izbori i borba za lokalne institucije vlasti… Neka se niko ne zavarava… Siguran sam da agenda postoji i da se od nje neće odstupati. Jer, u pitanju  je najmoćnija sila sveta…

Neka nam budu srećni i berićetni, barem ovi lokalni Izbori. Tu opozicija ima šanse, ne male… Naprotiv.

Sve Vas volim i pozdravljam.

*pesma Branka Miljkovića

Exit mobile version