Uz propisane mere bezbednost mališana i zaposlenih zagarantovana

Šabački vrtići počeli sa radom

Nakon ukidanja vanrednog stanja vrtići Predškolske ustanove „Naše dete“ u ponedeljak su ponovo počeli sa radom u skladu sa svim propisanim merama zaštite, u cilju očuvanja zdravlja dece i zaposlenih. To podrazumeva i da se beskontaktnim toplomerom meri temperatura deci i roditeljima pre ulaska u vrtić, uz obaveznu dezinfekciju prostorija tri puta dnevno.

Deca su najvažnija

Mališani čiji roditelji ne mogu da rade od kuće kvalitetno provode vreme sa svojim vaspitačima i drugarima. Gradonačelnik Nebojša Zelenović posetio je u utorak, 12. maja, vrtić „Sloboda“ i uverio se da se poštuju sve propisane mere. Poručio je da je Gradska uprava tu da obezbedi da se aktivnosti odvijaju na najbolji mogući način, da svi budu bezbedni, prvenstveno deca  i da se život nesmetano odvija u okolnostima kada je pojačan oprez neophodan.

-Obezbedili smo sve neophodno prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije da bi vrtići mogli da uđu u režim rada. Sada svoju decu mogu u vrtiću bezbedno da ostave oni roditelji čiji je posao takav da ne može da se odvija od kuće. Za to treba da nabave određene potvrde, uključujući i lekarsku da su deca zdrava. Važno je da sve bude potpuno bezbedno i da svi poštujemo propisane mere. Deca su nama najvažnija i sada kada su otvoreni vrtići sve treba da bude urađeno tako da roditelji ne brinu i mogu da odlaze na posao nesmetano i zarađuju svoju platu. Ne smemo dozvoliti životu da se zaustavi, moramo učiniti sve što je do nas da se život normalizuje- istakao je Zelenović.

Sva deca u kontaktu sa vaspitačima

Direktorka Sandra Mićić potvrdila je da PU „Naše dete“  poseduje dovoljno zaštitne opreme i dezifekcionih sredstava, prema uputstvima nadležnih.

-Nešto smo obezbedili kao ustanova, nešto smo dobili od Grada, kao i od privrednika, koji su donirali alokohol, male blaznice za dezinfekciju ruku, telefona, radnih površina, sjajni ljudi se nudili pomoć bilo koje vrste. Sve vreme smo imali odličnu komunikaciju sa Gradskim štabom za vanredne situacije i vrlo brzo nam je, i pre nego što smo zatražili, sve neophodno bilo obezbeđeno- dovoljno sredstava za dezinfekciju, zaštitnih maski za vaspitače, dok rukavice nisu neophodne, kao podsetnik da se higijena ruku mora održavati češće, prema preporukama resornog ministarstva i Zavoda za javno zdravlje- objasnila je Mićićeva.

Iako je obuhvat Predškolske ustanove više od 3.500 mališana, u izmenjenim okolnostima krenuli su samo oni koji ispunjavaju propisane uslove- da roditelji ne mogu da rade od kuće i uz zdravstvenu potvrdu pedijatra, što je ukupno 443 dece u celodnevnom boravku pre podne i popodne. Sa ostalima nije prekinuta komunikacija, te su sa vaspitačima preko Viber grupa u redovnom kontaktu.

Dragana Dimitrijević

Exit mobile version