Uvedeno vanredno stanje

SAD MI NIŠTA NIJE JASNO

Večeras je, kao što smo i očekivali, predsednik Aleksandar Vučić proglasio vanredno stanje. U dirljivom „motivacionom“ govoru, mada mi je sve to izgledalo kao predizborni miting sa puno umetničkog dojma, jedino što sam mogao da razumem je da nas predsednik Aleksandar Vučić mnogo voli i nešto ko Boga moli. Sve ostalo nisam shvatio.

Škole i vrtići su zatvoreni. Dobro. Ali roditelji ne bi trebalo decu da dovode kod baba i deda? A šta će da rade sa njima kada sutra moraju na posao?

Eto, nisam se ni snašao a na vrata su mi banuli unučići jer sutra nema ko da ih čuva i verovatno će ostati bar dva meseca. I, šta da radim? Da ih izbacim napolje, na terasu ili da se zatvorim u kupatilo i da ne izlazim dok su oni tu!

Takođe, nije mi jasna ni ona rečenica u kojoj Vučić moli decu da ne obilaze roditelje jer će on angažovati neke „mlade“ ljude da, ako treba, i kučiće im šetaju. Možda sve pogrešno shvatam ali ja neću, bar dva meseca, smeti da obilazim majku niti će moja deca, koja su mi već na startu „uvalila“ unučiće, smeti da dolaze kod mene ali će to smeti mladi „volonteri“ ili ko drugi nego aktivisti SNS-a. Da li se izbori odlažu i da li se prekida i zabranjuje predeizborna kampanja dok se to na „mala vrata“ omogućava onima „za našu decu“? Koji nas vole!

Teško je biti normalan i savestan kad moraš da slušaš ljude kojima ništa ne možeš da veruješ. Ni predsedniku, ni lekarima iz Beograda, ni predsednici vlade ni ministrima, ni direktoru lokalne bolnice, ni vd direktoru Zavoda za javno zdravlje jer oni će da nas savetuju samo ono što predsednik kaže! U Milano u šoping da se ide. Ne, nije to rekao – izvinjavam se.

U svakom slučaju korona virus je ozbiljna stvar od koje, zbog neodgovornosti Vlada  pojedinih država, umire mnogo ljudi. Zato verujte sebi, perite ruke i čuvajte se…

Sutra je novi dan!

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version