Usvojena odluka o besplatnom prevozu za sugrađane koji imaju 65 i više godina

Gradsko veće usvojilo je odluku da sva lica starosti 65 i više godina imaju pravo na besplatan prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Šapca, a stupiće na snagu nakon usvajanja u lokalnom parlamentu. Na sednici održanoj u ponedeljak u Gradskoj kući razmatrani su i drugi predlozi tačaka dnevnog reda Skupštine grada zakazane za sredu.

-Stvorili su se uslovi da ispunimo obećanje dato sugrađanima. Pored ove odluke, usvojili smo rebalans 2 budžeta, koji je pokazao da smo imali prihode 280 miliona veće od planiranih, analizirajući prethodnih pet meseci. Sugrađani od 65 godina i stariji mogu da koriste sve linije u neograničenom broju polazaka u toku dana i meseca na svim relacijama gradskog i prigradskog saobraćaja. Mislim da je ovo jako dobra odluka, jer će naši najstariji sugrađani moći da koriste javni prevoz kako bi upotpunili svoj svakodnevni život, obišli rodbinu i prijatelje, dolazili na kulturne, sportske i druge manifestacije u gradu i time ćemo im omogućiti da bez bilo kakvih finasijskih davanja mogu da idu sa jednog na drugi kraj našeg lepog grada i koriste usluge privatnog partnera Duga Petlovača koji je sa Gradom Šapcom potpisao ugovor o javno- privatnom partnerstvu. Mislim da je ovo jedna od krucijalnih odluka za grad i da počinjemo da ispunjavamo sva obećanja koja smo u predizbornom ciklusu davali. Smanjili smo cene vrtića, omogućili penzionerima da besplatno koriste usluge gradskog i prigradskog saobraćaja, počeli da realizujemo kapitalne projekte za grad, kao što je fiskultarna sala u Majuru, radimo projekte, dovodimo domaće i strane investitore. Pravimo od Šapca grad budućnosti i to ćemo činiti i dalje- istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

On je ocenio smanjuje se broj zaraženih i hospitalizovanih sugrađana u gradu, te da se intenzivno razmišlja o ukidanju mera.

-Čekamo Uredbu Vlade, odnosno odluku republičkog kriznog štaba, koja bi se odnosila na celu teritoriju Republike Srbije. Kao gradski krizni štab nismo donosili nikakve oštrije mere u odnosu na one koje je donosio republički štab, odnosno Uredbu Vlade- zaključio je Pajić.

D.Dimitrijević

Exit mobile version