Usvojen završni račun budžeta grada Šapca za 2021. godinu

U utorak, 24. maja, održana je 15. sednica Skupštine grada na kojoj je usvojeno 25 tačaka dnevnog reda, među kojima i jedna od najvažnijih završni račun budžeta Grada Šapca za 2021. godinu.

,,Sa velikom zadovoljstvom konstatujem da smo završili godinu bez dinara zaduženja, te da smo ostvarili odlične prihode, za 350 miliona veće nego što su bili planirani. Bez obzira što smo za kamate i glavnice izdvojili 252 miliona za izmirenje dugova koji su nam ostali od prethodne vlasti, izdvojili smo i 101 milion većinom za pokrivanje troškova koji su nam ostali od apotekarske ustanove, a morali su biti pokriveni u prethodnom periodu. Ono što je najvažnije nismo uzeli nijedan jedini dinar kredita od početka mandata, a uspeli smo da uradimo 60 kilometara putne infrastrukture, da omogućimo besplatan gradski i prigradski prevoz za sve sugrađane od 65 godina i starije, smanjimo cenu vrtića za 20 odsto, a trudićemo se da u narednom periodu nastavimo sa snižavanjem cena“, rekao je gradonačelnik Šapca.

On je istakao da su ove godine predvideli nove udžbenike za 1136 prvaka, te da će za tu namenu biti opredeljeno 10 miliona dinara.

,,Pri kraju su radova na šabačkim otvorenim bazenima i nadamo se njihovom otvaranju početkom jula. Sve ovo smo obezbedili bez dinara zaduživanja, a iz realnog poslovanja grada. Sportska hala ,,Zorka” je u funkciji i mnogo toga nas još očekuje u narednom periodu kako bismo sve što smo obećali i ispunili“, poručio je gradonačelnik.

Među tačkama koje su odbornici usvojili su i informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za prva tri meseca ove godine, srednjoročni planovi poslovnih strategija javnih preduzeća za period od 2022. do 2026. godine, pravilnici o platama i naknadama troškova, operativni plan odbrane od poplava na vodotocima drugog reda na teritoriji Šapca za 2022. godinu, izveštaj o radu saveta za zdravlje Grada Šapca za 2021. godinu, kao i usvajanje lokalnog akcionog plana za pravedan upis učenika u osnovne škole na području grada.

www.sabac.rs

Exit mobile version