Usvojen predlog rebalansa programskog budžeta za 2016. godinu

gradsko-vece-grada-sapca-1

Članovi Gradskog veća grada Šapca na današnjoj sednici utvrdili su predloge odluka i upoznali se sa dnevnim redom 9. sednice Skupštine grada. Najvažnije tačke odnose se na izmene i dopune Statuta grada Šapca, rebalans programskog budžeta za 2016. godinu i reviziju strategije održivog razvoja.

Kako je objasnio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, rebalans budžeta predstavlja usaglašavanje sa tekućim prihodima i rashodima grada Šapca i organizacionim promenama u samoj strukturi zbog izmena zakonskih propisa o javnim preduzećima i direktnim budžetskim korisnicima.

Briga za održivi razvoj sastavni je deo planova i rešenja lokalne samouprave, i zato je Strategija održivog razvoja vrednovana kao jedan od osnovnih preduslova da građani žive bolje.

– Zahvaljujući učešću velikog broja građana u odlučivanju i kreiranju strategije razvoja grada u naredne četiri godine, izrađen je kvalitetan strateški dokument koji omogućava da prema jasno utvrđenim pravilima, a po željama sugrađana, razvijemo naš grad u predstojećem periodu, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Exit mobile version