Usvojen Izveštaj o poslovanju javnih preduzeća

Na 17. sednici Skupštine grada Šapca, usvojen je Izveštaj o poslovanju javnih preduzeća za prošlu godinu, Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad za period prvih šest meseci ove godine. Kao i rešenja o razrešenju članova školskih odbora 20. školskih ustanova i imenovanju novih članova.

-Na današnjoj sednici imali smo priliku da vidimo kako se troše budžetska sredstva. Izuzetno mi je drago da se sredstva troše po planu i da je realizacija dobra. Pored toga, videli smo kako se koriste sredstva poverena javnim preduzećima. U prošloj godini sva javna preduzeća poslovala su pozitivno, osim JKP Stari grad, ali i to preduzeće ima tendenciju pozitivnog poslovanja u narednoj godini.

Značajno je da javna preduzeća pozitivno posluju, jer se ti prihodi vraćaju u budžet grada Šapca.

Važno je istaći, da se trećina budžeta koristi za kapitalne investicije i to odlikuje ovaj budžet kao razvojni. Na ovoj sednici smo doneli odluke o kapitalnim investicijama za naredni period, tu su i novi urbanistički planovi koji pomažu da se naš grad dalje razvija. Sednici je prisustvovao jedan odbornik opozicije, mislim da je važno da na sednice dolaze i ostali odbornici opozicije, da bi odluke koje donosimo bile jasnije i da se mogu postaviti pitanja iz drugog ugla.

Današnju sednicu je odlikovao obiman dnevni red od 54. tačke, jer su na današnjem zasedanju došli na red školski odbori 20. školskih ustanova u kojima imenujemo članove. – istakao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Preuzeto sa zvanične Face book stranice Predsednika Skupštine

Exit mobile version