Uspešna godina Šabačkoj gimnaziji veliki podstrek za sledeću

TEMA BROJA: Početak nove školske godine

Direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković kaže da je prethodna školska godina završena bez problema, uprkos otežanim uslovima izvođenja nastave koje su nametnule epidemiološke mere. Đaci su vredno učili, pa nisu izostale ni brojne nagrade gimnazijalaca iz istorije, fizike, matematike, srpskog jezika i književnosti, sociologije, na takmičenjima talenata, kao i iz stranih jezika. Velike uspehe pojedinci su ostvarili i na sportskim terenima.

-Bez problema smo prošli prethodnu školsku godinu, čak je bila uspešna, jer smo, uprkos svemu, zabeležili i dobre rezultate iz svih takmičarskih predmeta. Najavljeno je da ćemo imati tri modela izvođenja nastave i da će sve zavisiti od situacije na lokalu. Neće biti jedinstveno rešenje za celu Srbiju kao što je do sada bio slučaj, nego će se pratiti broj zaraženih na određenoj teritoriji, na lokalu, pa će se u odnosu na to određivati model školovanja. Mi smo spremni i uvereni smo da će učenici i nastavno osoblje, kao što su i pokazali tokom prošle godine, uspešno odgovoriti svim izazovima koji nas očekuju- navodi Isakovićeva.

Kako kaže, na nivou Školske uprave će se svakog petka pratiti presek stanja i epidemiološka situacija i određivati model funkcionisanja nastave u skladu sa prethodno određenim parametrima u pogledu broja zaraženih. Takav model bi trebalo da omogući da nastava ima bolji kontinuitet i učenici budu u klupama gde je to moguće, kako bi školu pohađali prema predviđenom planu i programu rada. Mesta u Šapcu su već u julu popunjena, jer je interesovanje za jednu od najboljih gimnazija u Srbiji i ove godine bilo veliko.

D.D.

Exit mobile version