Uspeh Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ na Festivalu „Minja Subota“

https://podrinske.com/

Republički Festival „Minja Subota“ je nastao iz poštovanja prema stvaralaštvu pomenutog kompozitora za decu, ali i želje da kvalitetna muzika bude imperativ dečjeg odrastanja. Učenica sedmog razreda Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ Ognjana Danojlić potvrdila je prošlogodišnji uspeh i pokazala izuzetne vokalne sposobnosti u izvođenju kompozicija iz domena dečje pesme i stvaralaštva Munje Subote. Ognjana je osvojila po 100 bodova na okružnom i međuokružnom takmičenju i proglašena laureatom, u okviru IV kategorije, učenika sedmog i osmog razreda. Time je pokazala da talenat, veliki trud i rad združeno vode ka njenom mestu među najboljim vokalima Srbije.

Na završnici Festivala, koja je održana 7. novembra u svečanoj dvorani DKCB-a u Beogradu, Ognjana se predstavila publici kompozicijom Leontine Vukmanović „Sanjajte“. Učenicu je pripremao nastavnik muzičke kulture Ivan Marković.

Ognjanu očekuje nastup u okviru koncerta za decu Leontine Vukomanović i Ivane Peters, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o deci, 20. novembra u sali Kulturnog centra u Šapcu.

Exit mobile version