„Uskršnji bazar“

Već 10 godina u saradnji sa Turističkom Organizacijom Grada Šapca, Udruženje „Kiša“ organizuje bazare starih i umetničkih zanata u Šapcu. Ove godine bazar je posvećen Uskrsu te se na njemu mogu naći razne dekoracije, korpice, stolnjaci, nadstolnjaci i sve druge ukrasne stvari za kuću. Ovo je pre svega vid negovanja starih zanata dok su izlagači iz cele Srbije.

„Bazar je otvoren 14. aprila a deo je i manifestacije „Ulica humanih Čivijaša“  koja se danas održana od 10 do 16 časova. U sklopu ove manifestacije, izlagači se odriču dela prihoda od prodaje sa štandova u korist dece koja boluju od teških i retkih bolesti, “naglasila je Tanja Urošević ispred Udruženja „Kiša.“

Pored rukotvorina, na bazaru se mogu naći i mesni proizvodi i prerađevine po pristupačnim cenama zbog predstojećeg praznika a konjska kobasica i kulen najtraženiji su među Šapčanima.

U „Ulici humanih Čivijaša“ učestvovala su deca šabačkih škola koja su prodavala svoje radove, kao i mališani iz vrtića i ugostitelji dok je svoj prodajni štand imala i OŠ „Sveti Sava.“ Za najmlađe je ispred Kulturnog centra priređen zabavni program a bazar za tri dana trajanja beleži veliku posećenost.

A.Giner

Exit mobile version