Uručene Aprilske nagrade grada Šapca

Proslava povodom Dana grada u Gradskoj kući

Centralna proslava Dana grada Šapca održana je u subotu u dvorištu Gradske kuće. Tom prilikom dodeljeni su ključevi grada Šapca dobitinicima Aprilske nagrade u tri kategorije.

Za ukupan razvoj i promociju grada Šapca, komisija je Aprilsku nagradu grada Šapca dodelila Živoradu Arsenoviću, osnivaču i generalnom direktoru Privrednog društva „Komeks“ d.o.o. Kako je istaknuto, Arsenović u rukovođenju firmom ispunjava stroge evropske standarde, poslujući po modelu da interes kupca mora biti zadovoljen kroz kvalitet robe i efikasnu uslugu.

-Zahvaljujem se na priznanju koje mi mnogo znači iz dva razloga: prvi je što je u fokusu uspeh firme, a drugi je što je biti uspešan u svom gradu veoma značajno. „Komeks“ je firma koja funkcioniše na tri stuba: stotinak zadovoljnih radnika, tehnička opremljenost i porodica, odnosno tri generacije koje rade u firmi- rekao je Arsenović.

Za razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja ljudi o poboljšanju uslova života i rada, nagrađen je brend ,,ZaDruga“ socijalnog preduzeća „Agro Iris“ osnovanog u novembru  2016. godine.

-,,ZaDruga“  je brend koi u fokusu ima malog prozvođača, poljoprivrednika, brend koji suši najkvalitetnije voće i povrće. ,,ZaDruga“  se iz šabačkih voćnjaka sa punom pažnjom i voljom sprema za potrošače širom Srbije. Ova nagrada je velika obaveza, ali i podstrek da nastavimo dalje. Cilj je da sledeće godine u komšijskim radnjama iz prve ruke jedete proizvode naših zadrugara- poručio je koordinator projekta „Ruralni razvoj nakon poplava“ Igor Kojičić.

 

Za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda, dodeljene su dve ravnopravne nagrade. Jedna od njih prim. dr Predragu Tojiću, a druga dnevnom listu „Danas“, jer je, kako je navedeno, novina koja nas neprekidno uči dijalogu, toleranciji i podstiče kritičko mišljenje. Uređivačku politiku odlikuju proverene i tačne informacije i ozbiljna kritika. Nagradu je primio glavni i odgovorni urednik lista od 2016. godine Dragoljub Draža Petrović.

-Ovo je za nas jedna vrsta podrške i dokaza da Šapčani, sem što su se pre 150 godina oslobodili od Turaka, odolevaju svakakvim modernim varijantama Turaka. List „Danas“ ove godine obeležava 20 godina postojanja. Ova nagrada je podrška „Danas-u“ i mogu da kažem da je ovo podsticaj da se još bolje bavimo onim što radimo- rekao je Petrović.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je za Dan grada unapredio studente, stipendiste grada Šapca u studente savetnike gradonačelnika koji će svojim predlozima učiniti da Šabac postane najbolje mesto za život u Srbiji.

-Najviši kvalitet kada ste najbolji je da pomognete drugima da budu bolji i to je ono što očekujemo od naših najboljih studeneta. Svako od njih ko želi može da dođe i zajedno sa nama doprinese da Šabac bude pristojno mesto za život- istakao je Zelenović.

Osvrnuvši se na povod okupljanja, on je rekao da nas oslobođenje Šapca uči bar dve lekcije koje bi trebalo da naučimo i zapamtimo. Prva je da se sloboda veoma, veoma teško stiče i da kada je steknemo, ona predstavlja glavni preduslov da u ovom svetu ostavimo nekakav trag. Druga lekcija koju nas uči oslobođenje Šapca je da postoji razlika između politike i politikanstva.

-Politika je razmišljanje o svima, a politikantstvo je razmišljanje samo o sebi i svom malom interesu. U politikanstvu stavljaš svoj interes ispred drugih, a u politici obrnuto: interes drugih ispred svog ličnog. Ja vas zato pozivam da se onda, u duhu slobode i današnjeg dana- svi bavimo politikom. Pravom politikom, dobrom politikom- onom koja ostavlja dubok i trajan trag i čini dobro svim građanima- naveo je gradonačelnik.

Centralnom proslavom i dodelom Aprilskih nagrada završena je ovogodišnja dvodnevna manifestacija proslave Dana grada Šapca.

D.Dimitrijević

Exit mobile version