Unuk poznate Šapčanke treći u veronauci

ZANIMLJIVOSTI

Ekipno republičko takmičenje u poznavanju pravoslavnog katihizisa, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, održano je 14. maja putem sajta „Kviziracija za sve“. Učestvovalo je 380 ekipa i 1.140 učenika sa teritorije Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i četiri eparhija, niške, kragujevačke, sremske i šumadijske.

U domu Eparhije šumadijske u Kragujevcu episkop Jovan je 8. juna primio najuspešnije takmičere i njihove veroučitelje. Preosvećeni vladika šumadijski tom prilikom je svojim malim gostima uputio bogougodne pouke i uručio diplome, a osim „Biblija za decu“ darovao im i po 5.000 dinara.

Među nagrađenima bio je Teodor Damjanov, učenik V razreda OŠ „Dule Karaklajić“ iz Lazarevca, unuk najbolje žive srpske slikarke i poznate Šapčanke Slobodanke Rakić Šefer. Teodor je kao vođa onlajn grupe „Pravoslavci“ sa svojim drugovima Matejom i Đorđem iz veronauke osvojio treće mesto. Na prijemu u vladičanskom dvoru bez straha je pričao sa Njegovim preosveštenstvom gospodinom Jovanom, o čemu svedoči fotografija koju objavljujemo.

Ž.V.

Exit mobile version