Unija tri entiteta

O uniji tri entiteta, koja će suštinski funkcionisati kao jedna organizacija, Uniji Demokratske stranke, na jučerašnjoj debati u prostorijama Demokratske stranke u Paliluli, govorili su Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke, Aleksandar Ivanović, predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke i Aris Movsesijan, predsednik Saveta Nove stranke.

Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju, rekao je da je do ujedinjenja došlo zbog jednog jasnog i važnog političkog cilja, odnosno da je došlo vreme da se Srbija promeni. Unija Demokratske stranke treba da opiše šta demokrate jesu, šta su bili i šta bi trebalo da budu.

Glavni odbori tri organizacije koje vode razgovor su već donele odluku o ujedinjenju. Aleksandar Ivanović, predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke, istakao je da je jedino sa jakom stranačkom organizacijom moguće smeniti ovaj režim i sanirati sve pukotine koje su ostale iza njihove vladavine.

Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke je podsetila da je i temu ujedinjenja donekle aktuelizovao glas naroda na protestima. Ona je rekla da je jaka Demokratska stranka istovremeno znači i jak Savez za Srbiju.

Nova stranka je stranka koja nije nastala iz Demokratske stranke i to je razlog zbog kog još nije doneta odluku da pristupe ujedinjenju. Aris Movsesijan rekao je da je dobro što se javno razgovara o ovoj temi.

Exit mobile version